Teun van Oorschot debuteert bij het Romkankletsen,maar vindt zichzelf echt niet grappig. Foto: Wendy van Lijssel
Teun van Oorschot debuteert bij het Romkankletsen,maar vindt zichzelf echt niet grappig. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Met bibberknieën de Romkan in

Wendy van Lijssel

'Ik ben echt niet grappig'

"Ik heb verleden jaar met een slokje te veel op gezegd dat ik het ook wel kon. Als je A zegt, moet je ook B zeggen." Dat stelt Teun van Oorschot uit Gemonde, die als debutant op vrijdag 29, zaterdag 30 om 20.00 uur en zondag 31 maart om 19.00 uur, met bibberende knieën, samen met nog 5 collega buutreders, de Romkan instapt als deelnemer van het Romkankletsen bij Zaal Kloosterzicht in genoemde plaats.

GEMONDE – Traditiegetrouw worden in Gemonde niet vóór maar na carnaval een aantal buutredersavonden gehouden. Met lokaal talent dient daaraan toegevoegd. Iets waarnaar gestreefd wordt en wat eigenlijk altijd lukt. "Gemonde is een kleine gemeenschap met circa 2200 inwoners. We zijn er trots op dat het ons elke keer lukt om zes lokale helden te strikken met veel Gimmese (ge)Klets", aldus Christ Goossens namens de organisatie. Naast Ben van der Sangen, Willian Schellekens, Paul van der Heijden, René Goossens, Jan Schellekens is er een debutant.Teun van Oorschot is een geboren en getogen Gemondenaar, plaatselijk goed bekend en niet op zijn mondje gevallen. Als 11/12-jarige deed hij eerder mee met het jeugdromkankletsen maar: "Toen was het al niks", lacht Teun. Hoewel de eenmalige actie geen vervolg kreeg, is de intussen 29-jarige wel vanaf zijn 15e een vaste bezoeker van het festijn. "Toen speelde ik in de hofkapel die alles muzikaal begeleidde. Vervolgens ben ik op mijn 16e gaan oberen bij Kloosterzicht en maakte ik het zo drie avonden mee. Vanaf het moment dat ik daarmee stopte, ben ik er als bezoeker. Niet één avond, maar doorgaans meerdere. Ik snap de grappen niet in één keer", meldt Teun laconiek om toe te voegen: "Ik heb het ook altijd mooi de verschillen per avond te zien." Of hij dat het komende jaar ook zo gaat ervaren is te bezien. Dit keer zit hij niet relaxt op een stoeltje in de zaal, maar mag hij als typetje de ton, in deze een romkan, in. Teun meldt dat hij tijdens zijn bezoekjes eerder aan de avonden, gemakkelijk drie keer om dezelfde grappen kan lachen, maar ook dat hij hard om die van zichzelf moet lachen en toch: "Ik ben echt niet grappig, maar misschien hoef ik dat ook niet te zijn", bedenkt hij hardop. Waarschijnlijk is de organisatie het daar niet mee eens want Teun werd gevraagd nadat hij verleden jaar bij het Romkankletsen, met een slok op, meldde 'het ook wel te kunnen.' Vervolgens rammelde enige tijd later de telefoon. "Wie A zegt, moet ook B zeggen. Verder vind ik het leuk om iets te doen voor het dorp en zou ik het jammer vinden als een evenement zoals dit verloren zou gaan door onvoldoende aanwas. Soms moet je dan zelf springen, dus doe ik dat." Intussen is zijn buut voor 95% klaar en is hij druk aan het oefenen. Teun is eerlijk: "Als er niemand lacht wordt het de eerste en gelijk de laatste keer.", En: "Ik ga er met bibberende knieën in." Kaartjes te koop bij benzinepomp Schellekens. DHZ Schellekens en Kloosterzicht.

Meer berichten