Peter (l) en Noot de Kort zijn gek op vinyl maar zijn na 20 jaar klaar met het gesjouw voor de Vinylavond. Foto: Wendy van Lijssel.
Peter (l) en Noot de Kort zijn gek op vinyl maar zijn na 20 jaar klaar met het gesjouw voor de Vinylavond. Foto: Wendy van Lijssel. (Foto: )

Geen tweede leven voor Second Life

Wendy van Lijssel

Voor de laatste keer sjouwen

Maar liefst twintig jaar wordt er al gesjouwd met kisten met vinyl, vinyl en nog eens vinyl teneinde iedereen een gezellige draaierige avond in jaren '60-,70'- en '80-sferen te bezorgen. Voor discotheek Second Life van de broers Peter en Noot de Kort is er na zaterdag 30 maart bij zaal Absoluut in Sint-Michielsgestel, echter geen 2e leven meer. Het duo pakt dan nog één keer alles uit voor hun laatste Vinylavond inclusief Vinylpo(m)pquiz en geven dan het roer over aan een volgende.

SINT-MICHIELSGESTEL – Vinyl. Hun ogen gaan ervan glimmen, hun lach wordt breder en het enthousiasme over de zwart glimmende schijven is groot. Peter en Noot de Kort bouwden vanaf de jaren '70 dan ook een enorme collectie op, waarmee ze met hun discotheek Second Life in de jaren '70 en '80 menig feestje naar grotere hoogtes stuwden. Halfweg jaren '80 stopten ze ermee, maar terwijl de discotheek ontmanteld werd en de enorme boxen ongebruikt, bleef de naam Second Life behouden, de platen gekoesterd en bij bijzondere gelegenheden met enige regelmaat gebruikt. "Vervolgens werd op enig moment het idee geopperd een avond te organiseren waarbij we met wat vrienden in (voormalig) café Dommelzicht van Pietje van Doorn in Halder, gezellig plaatjes zouden gaan draaien. Iedereen zou wat meebrengen", blikken Noot en Peter terug. Het was de geboorte van de eerste vinylavond. Omdat de broers het meeste materiaal voor handen hadden, mocht iedereen een jaar later zijn plaatjes thuis laten en sjouwden alleen Peter en Noot nog. Tot 2005 vonden de Vinylavonden plaats bij genoemde uitbater. Het moment dat hij stopte, werd overgestapt naar De Driesprong, wat intussen bekend staat als Zaal Absoluut en werd onder de vlag van De Gestelse Pomp verder gegaan. Iets wat overigens nog steeds zo is. "Met steun van De Gestelse Pomp konden we en kunnen we nog steeds de avond compleet aankleden met onder andere een verlichte jaren '70 dansvloer", aldus de heren. Ook al weer jaren geleden besloten de broers naast de Vinylavond die om 20.49 uur van start gaat, ook een Vinyl Po(m)pquiz in het leven te roepen. Deze begint om 19.19 uur. Daarbij buigen 2 tot 5-koppige teams zich over een keur van muziekvragen aan de hand van vragen, beeld en geluid. Teams kunnen zich nog tot 27 maart aanmelden via vinylpopkwis@gmail.com. Voor Noot en Peter wordt deze 20e editie echter de laatste. "We zijn wel klaar met sjouwen. Het is niet alleen die dag zelf een heel werk om alles ter plekke te krijgen, maar we zijn er ook een dag later nog mee doende om alles weer op te ruimen", melden ze. Er wordt echter benadrukt dat de Vinylavonden blijven bestaan en het roer overgegeven wordt want: "Met vinyl is er veel meer beleving dan met een 'harde schijf.' Om zelf ook enigszins verwonderd te constateren: "Vinyl ruikt zelfs lekker." De avond is gratis toegankelijk.

Meer berichten