Een beeld uit de originele film van High School Musical.
Een beeld uit de originele film van High School Musical. (Foto: )

High School Musical: taferelen uit Amerika op het Elde college

Op het Elde College in Schijndel wordt hard gewerkt aan de Amerikaanse musical High School Musical. "Vóór en achter de schermen, om alles op tijd onder de knie te krijgen. Want het is niet niks: een beroemde Disney filmmusical opvoeren als je nauwelijks toneel-, zang- en danservaring hebt." Toch belooft de trailer die te zien is op Twitter en Facebook heel wat.

Schijndel - Liefst veertig leerlingen van het Elde College zijn vanaf de zomervakantie elke week, en soms ook in het weekend, aan het repeteren. Samen met een aantal bevlogen docenten. "Want ook al is de werkdruk hoog, er zijn gelukkig nog altijd leerkrachten te vinden die de leerlingen een unieke ervaring mee willen geven in hun schoolcarrière: schitteren in de schoolmusical", aldus één van de betrokkenen.

Het is een traditie op het Elde College: om het jaar wordt er een musical opgevoerd. Jarenlang werd er een eigen productie gemaakt waarbij het reilen en zeilen van de school een belangrijk element was, met eigen teksten en liedjes. "Maar bij de verjonging van het team én de band is het concept veranderd en is ervoor gekozen om een bestaande productie op de planken te brengen: High School Musical."

Verhaal

Wie kent High School musical eigenlijk niet? Het speelt zich af op een middelbare school. Wanneer basketballer Troy en scheikundestudent Gabriëlla tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen, ontdekken ze hun talent. Als hun teamgenoten erachter komen dat zij auditie hebben gedaan voor een musical, dwarsbomen zij hun plannen...

Spectrum

De drie voorstellingen vinden plaats in de nieuwe theaterzaal van 't Spectrum. "Een hele uitdaging, want hierdoor wordt het voor de musicalsterren ineens een stuk professioneler." Maar ook voor de docententeam is het spannend. "Krijgen we het logistiek in orde, hebben we voldoende medewerkers, klopt de techniek? Maar bovenal: krijgen we onze leerlingen zo ver dat ze de sterren van de hemel gaan spelen, zingen én dansen?"

Info

High School Musical is te zien op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april om 19.30 uur. Op zondag 14 april begint het al om 13.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop bij Bruna aan Hoofdstraat 142, Tabaktief v. Roessel aan Hoofdstraat 95 en op het Elde College zelf.

Meer berichten