Kinderen van Boxtelse basisscholen tekenden hun ideale burgemeester.
Kinderen van Boxtelse basisscholen tekenden hun ideale burgemeester. (Foto: )

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Boxtel?

De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester in Boxtel is van start gegaan. De vertrouwenscommissie vraagt namens de gemeenteraad inwoners om hun mening te geven over belangrijke eigenschappen voor de nieuwe burgemeester. De ontvangen informatie wordt besproken bij het opstellen van de profielschets.

Boxtel - Als onderdeel van de zoektocht naar een nieuwe burgemeester heeft de vertrouwenscommissie namens de gemeenteraad Boxtel ook haar inwoners gevraagd naar welke persoon gezocht moet worden. Wat zijn volgens hen belangrijke eigenschappen voor de burgemeester? En aan welke persoon denken zij wanneer zij de nieuwe burgemeester voor zich zien? De daarvoor opgestelde enquête heeft 413 reacties opgeleverd. Deze reacties zijn ontvangen via de gemeentelijke website en verzameld tijdens het bezoek van de vertrouwenscommissie aan de weekmarkt van Boxtel, Liempde en Esch en tijdens de openbare inloopbijeenkomst van donderdag 21 februari, die werd gehouden in het Gemeentehuis. De vertrouwenscommissie is verheugd over deze betrokkenheid en heeft tijdens de vele persoonlijke gesprekken, tijdens de aanwezigheid op de weekmarkten en tijdens de openbare inloopbijeenkomst, intensief met betrokken burgers kunnen spreken, waarbij extra accenten gezet zijn door deze burgers bij met name de open vraag welke aan het einde van de enquête opgenomen was.

"Omdat we het belangrijk vinden dat álle inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel mee kunnen denken en aan kunnen geven wat zij belangrijk vinden, werden ook de basisscholen benaderd. Kinderen werden uitgenodigd een tekening te maken van hun droom-burgemeester." Donderdag 21 maart gingen leden van de vertrouwenscommissie naar basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel om een pakket kunstwerken in ontvangst te nemen. De leerlingen uit groep 7 en 8 van juffrouw Wilma spraken de afgelopen weken met elkaar over de nieuwe burgemeester. Daarna mochten de kinderen hun wensen op papier zetten. Moet de nieuwe burgemeester een man of vrouw zijn? Welke hobby's moet hij/zij hebben? Moet de burgemeester veel op pad gaan of achter zijn bureau plannen maken? Alles wat kinderen belangrijk vinden, mocht in hun tekening terugkomen. Het resulteerde in een flink pak kunstwerken. Een greep uit de tips van de jeugd uit Lennisheuvel: de burgemeester moet goed met geld om kunnen gaan, houden van de natuur, een sportliefhebber zijn, veel evenementen bezoeken en investeren in onderwijs.

Meer berichten