Wethouder Van den Bogaard (l) overhandigt aan een toekomstige bewoner de huissleutel.
Wethouder Van den Bogaard (l) overhandigt aan een toekomstige bewoner de huissleutel. (Foto: )

Koffie met de nieuwe buren in nieuwbouwwijk De Bolst

Nieuwbouwwijk De Bolst in Erp is bijna weer 23 nieuwe woningen rijker. Gisteren overhandigde wethouder Eric van den Bogaard van de gemeente Meierijstad de sleutel aan n van de nieuwe bewoners. De eerste woningen worden binnenkort opgeleverd.

Meierijstad - Alle toekomstige bewoners, de gemeente Meierijstad, Bouwbedrijf Van Grunsven, Bouwbedrijf Versteegden en - namens VOF De Bolst - BPD Ontwikkeling en Jansen de Jong Projectontwikkeling kwamen vorige week samen op de bouwplaats. Na de symbolische sleuteloverdracht was het tijd voor het eerste bakje koffie met de buren. Ludieke koffiedames schonken heerlijke verse koffie en thee in een nog in aanbouw zijnde woning. Zo kon iedereen al gezellig kennismaken met de nieuwe buren. "Ik vind het een eer om als wethouder de sleutel te mogen overhandigen aan weer een nieuwe bewoner in De Bolst. En om hier natuurlijk al koffie te kunnen drinken. Nadat de bouw een aantal jaren op een lager pitje heeft gestaan, wordt er nu gelukkig weer volop gebouwd en dat is belangrijk voor Erp en haar inwoners. Dit is dus een mooi moment, want hier doen we het allemaal voor. Ik wens alle nieuwe bewoners alvast veel woonplezier toe", aldus Van den Bogaard.

VOF De Bolst, een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling en Jansen de Jong Projectontwikkeling, is de ontwikkelaar van de nieuwbouwwoningen in De Bolst. Voor de bouw van de woningen zijn twee lokale aannemers gezocht. In februari 2018 startte Bouwbedrijf van Grunsven met de bouw van elf woningen uit de eerste fase. Afgelopen maart ging de volgende fase van twaalf woningen in verkoop. Bouwbedrijf Versteegden is net na de zomervakantie van 2018 begonnen met de bouw van deze woningen. Naar verwachting worden de eerste woningen van deze fase rond de zomer van 2019 opgeleverd.

Natuur

De Bolst is een nieuwbouwwijk aan de noordkant van Erp. Omgeven door natuur en landerijen en veel ruimte om te spelen, maar ook op fietsafstand van de bakker, supermarkt en cafés van Erp. In de wijk staat De Trommel, een multifunctioneel gebouw waar onder meer een basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal onder één dak zitten. Uiterlijk dit najaar start de verkoop van de derde fase met nieuwe woningen in De Bolst. Kijk voor meer informatie op: www.debolst.nl.

Meer berichten