Muziekvereniging St Lambertus verzorgt samen met koor Con Fervore een pop/rock concert. Foto: José van den Dungen.
Muziekvereniging St Lambertus verzorgt samen met koor Con Fervore een pop/rock concert. Foto: José van den Dungen. (Foto: Jose van den Dungen)

Muziekvereniging Lambertus rockt

Wendy van Lijssel

'Niets is leuker dan muziek maken'

Hoe leuk muziek maken is en dat ze veel meer doen dan door de straten marcheren laat muziekvereniging Sint-Lambertus uit Gemonde zaterdag 6 april vanaf 20.00 uur horen en zien in de tot concertzaal getransformeerde gymzaal bij de Sint Lambertusschool. Het Poprockconcert wordt mede opgeluisterd door zanggroep Con Fervore uit Boxtel. De toegang is gratis.

GEMONDE – Na de successen eerder, pakt muziekvereniging Sint-Lambertus voor het derde jaar uit met een speciaal poprockconcert. Een muzikale avond waarbij niet alleen het fanfareorkest onder leiding van Adri Verhoeven muzikaal het gas openzet, maar ook de drumband van slagwerkdocent Marcel Schakenraad aansluit en zanggroep Con Fervore met dirigent Mirjam Zweerts uit Boxtel aan het roer. "We hebben er weer veel zin in om iedereen een leuke avond te gaan bezorgen", vertelt Jeanne Dolstra die al ruim vijf decennia lid is en samen met Patrick Legius, Alwin Geerts en Luuk Braam sturing geven aan het geheel. In samenspraak met alle dirigenten is wederom gezorgd voor een sprankelend repertoire hangende aan het thema Poprock. "Er komt een keur van nummers voorbij. Uptempo, maar ook ballads. Hits van toen en nu. Herkenbaar, lekker om te luisteren of mee te zingen en swingen", weet Jeanne. Voor de muziekvereniging wordt het de eerste keer dat zij samenwerken met een zanggroep. Con Fervore uit Boxtel is een gemengd koor die naast het jaarlijks een aantal keer opluisteren van diensten in de St. Petrusbasiliek ook elk jaar een concert verzorgt met pop-, musical en wereldmuziek en tot slot her en der optredens verzorgt. De toevoeging van de zangers en zangeressen geeft zeker een extra dimensie aan het geheel. "Het wordt een gevarieerde avond. Wij spelen een aantal nummers zonder koor en zij zingen er een aantal waarbij wij hen muzikaal begeleiden. De drumband versterkt ons en heeft verder ook nog een eigen repertoire", doet Jeanne uit de doeken. Het hele spektakel vindt plaats in de gymzaal van de Sint Lambertusschool die daarvoor een make-over krijgt. Jeanne lacht: "Nadat de laatste kinderen hun gymles hebben gehad op vrijdag beginnen wij met opbouwen. Dat is een hele klus want we zorgen altijd voor een sfeervol en mooi aangeklede zaal. Uiteraard moeten we op zondag alles weer opruimen voor de gymlessen op maandag. We zijn er dus opgeteld het hele weekend mee bezig." Er is echter niemand die moeilijk doet over al het werk want: "We willen graag laten horen en zien hoe leuk het is om muziek te maken met elkaar en dat we echt meer in huis hebben dan 'marsen' en zware kost", aldus Jeanne. Gehoopt wordt dan ook dat mensen die ooit een instrument bespeelden een herintrede maken bij de vereniging en dat iedereen die, ongeacht leeftijd, een instrument zou willen leren bespelen, zich gaat melden. Jeanne overtuigd: "Niets is leuker dan muziek maken", om toe te voegen: "Dat kan iedereen 6 april komen ervaren bij ons."

Meer berichten