De tien vocalisten uit de Meierij beschouwen het allemaal als dé kans om een keer in Ahoy te zingen tijdens The Passion in Concert.
De tien vocalisten uit de Meierij beschouwen het allemaal als dé kans om een keer in Ahoy te zingen tijdens The Passion in Concert. (Foto: )

Meierijse vocalisten zingen in Ahoy

Wendy van Lijssel

'We kregen er zelf kippenvel van'

Ze zijn allemaal in recordtijd doende met het instuderen van 19 nummers en de eerste lange repetitiedag zit er inmiddels op. Het is het echter allemaal waard, want de tien zangers en zangeressen van Popkoor Transparant en zanggroep Potpourri uit Schijndel beschouwen het als dé kans om in Ahoy in Rotterdam voor ruim 15.000 mensen vocaal uit te pakken tijdens The Passion in Concert op 20 april om 20.15 uur.

SCHIJNDEL – Een moderne vertelling met pakkend decor, poporkest en medewerking van onder andere Davina Michelle, Danny de Munk, Simone Kleinsma en Jim Bakkum.

Recent ontvingen alle koren in Nederland een uitnodiging voor deelname aan The Passion in Concert. Een groots opgezet spektakel waarbij het laatste deel van het leven van Jezus, zijn lijden, maar ook de wederopstanding, gegoten in een moderne setting, neergezet wordt door een professionele cast met medewerking van artiesten Jeroen van Koningsbrugge, Berget Lewis, Xander de Buisonjé, Jim Bakkum, Davina Michelle, Brainpower, Dwight Dissels, Simone Kleinsma en Danny de Munk. Zij worden in deze bijgestaan door een maar liefst 400-koppig koor. De happening vindt plaats in Ahoy in Rotterdam. Wil en Ans van Nieuwburg, Ineke Goyarts, Jeannette Leenders, Carla van der Wijngaart, Marga Hoek, Willy van de Pol, René Verkuijlen en Elly en Hans van den Heuvel zingen graag. Eerstgenoemde negen zijn allemaal aangesloten bij Popkoor Transparant en Hans laat zich horen bij zanggroep Potpourri. Zij namen de uitnodiging aan. Iets wat simpeler klinkt dan het was want: "we moesten auditie doen. Dat mochten we uiteindelijk als groep en we waren allemaal door", klinkt het voldaan. De groep kreeg al negen nummers met muziek en tekst door en is vanaf dat moment aan het 'stampen' want: "We krijgen er nog tien en alles moet uit het hoofd." Ze maken het niet groter dan het is, want: "Bij veel nummers hoeven we slechts te ondersteunen met een oe of een ah of links en rechts een zinnetje." Dat kan wel zo zijn, maar dan moet je natuurlijk wel weten wanneer er ingevallen moet worden. Wat helpt is dat het allemaal bekende Nederlandstalige nummers zijn. Variërend van 'Zwart/Wit, Iedereen is van de wereld' en Wit Licht, om er maar eens enkele te noemen. Onlangs was een verplichte eerste repetitiedag boven de rivieren. "Als je er een mist, hoef je niet meer terug te komen. Ook niet als je een goed excuus hebt vanwege ziekte of een sterfgeval", weet de groep. De 1e repetitie smaakte absoluut naar meer en geldt als opmaak naar het concert. "Die 1e oefenronde was intens en vermoeiend, maar ook heel leuk. Er staat er nog een op het programma en uiteindelijk is er de generale met aansluitend het concert. Met decors, orkest en zoveel publiek wordt het geheid kicken", stelt de groep om tevreden te besluiten: "Wij kregen zelf al kippenvel tijdens de repetities."

Meer berichten