Nu rest nog om de opdracht uit te zetten naar verschillende opdrachtgevers en hopelijk volgt realisatie dan na de zomer.
Nu rest nog om de opdracht uit te zetten naar verschillende opdrachtgevers en hopelijk volgt realisatie dan na de zomer. (Foto: )

Drie jonkies nemen initiatief voor skatebaan

Vorig jaar stuurde Sem Smetsers (nu 11) een brief naar de burgemeester. Of er alsjeblieft een skatebaantje in Liempde kon komen, op de plek van het voormalig crossbaantje achter Pius X. Hij vond dat er voor kinderen tussen 9 en 12 jaar niet veel bijzonders was qua speelvoorziening in Liempde.

Liempde - "Ik moedigde dit alleen maar aan, wetende dat gamen ook erg populair aan het worden is", zegt zijn moeder Anne-marie Smetsers. "Via de gemeente, die ons al vrij snel benaderde, vernamen wij dat er de afgelopen tijd meer kinderen een brief hadden geschreven." Dat waren Leen van der Velden (nu 8) en Tijn Michiels (nu 10). "Het advies van de wijkmakelaar Hans Mols van de gemeente Boxtel was dat wij hierin samen een werkgroepje zouden vormen. Hans kon ons daarbij helpen. We hebben donaties verworven bij het Wijkorgaan Liempde (4000 euro) en bij Stichting Behoud Gemeenschap Liempde (3500 euro), waar ons idee erg enthousiast werd ontvangen." Nadat er wat beren op de weg kwamen voor de locatie bij Pius X, is er een alternatieve locatie gevonden aan de Bolakkerweg, nabij de Tennisvereniging. De omwonenden aldaar waren positiever op de komst van een speelvoorziening in hun wijk. Vorige week is het idee goedgekeurd.

Meer berichten