De opening van het watertappunt in Eerde.
De opening van het watertappunt in Eerde. (Foto: )

Watertappunt Eerde feestelijk geopend

Wethouder Coby van der Pas, Eric Rath (Rotary Veghel) en Renate Rijken (Brabant Water) hebben een watertappunt op het Antoniusplein in Eerde geopend. Dat deden zij samen met leerlingen van basisschool Petrus en Paulus. Dit is het eerste watertappunt in een nieuwe reeks van watertappunten.

Eerde - Wethouder Coby van der Pas: Samen met Stichting Meierijstad Gezond Sportief, Rotary Veghel en Brabant Water hebben we ervoor gekozen om te investeren in de gezondheid van de jongeren in Meierijstad.

Dat doen we door in iedere kern van Meierijstad een zichtbaar, toegankelijk en aantrekkelijk watertappunt te plaatsen. Veel van de tappunten komen in de buurt van scholen, speel- en sportplekken te staan, zodat jongeren hun dorst makkelijk kunnen lessen met kraanwater in plaats van met frisdrank. De gemeente Meierijstad kent in totaliteit 13 kernen, waarbij al 4 kernen voorzien zijn van een watertappunt. De komende tijd worden er in de overige 9 kernen nog watertappunten geplaatst.

Brabant Water is nauw betrokken bij de realisatie van de watertappunten. De locatie van de watertappunten is afgestemd in overleg met de buurtadviseurs, en wijk- en dorpsraden.

Meer berichten