Meer op www.unieksporten.nl/zwemmeninbrabant. Ook staan hier de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant.
Meer op www.unieksporten.nl/zwemmeninbrabant. Ook staan hier de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. (Foto: )

Zwemaanbieders openen hun deuren

Schijndel - De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 35 Brabantse zwemaanbieders bieden vier weken lang gratis proeflessen voor mensen met een beperking en vrijwilligers. Van agua joggen, onderwaterhockey en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier kan iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende zwemactiviteiten. Zwemaanbieders die meedoen, zijn onder andere SVG Den Bosch, Reuma-beweeggroep De Meierij in Schijndel, WGZ Uden, SRS Uden en LGSV-Veghel. De instuifmaand is een initiatief van Uniek Zwemmen in Brabant, Uniek Sporten Brabant en BrabantSport. "Zwemmen is een van de meest geschikte sporten voor mensen met een beperking of chronische aandoening. In het water ben je gewichtloos. Door te zwemmen worden gewrichten soepeler, spieren sterker en het uithoudingsvermogen beter. Bovendien gaat bewegen makkelijker door de warme temperatuur van het water." De 10-jarige Isa ervaart de voordelen. Ze heeft een botziekte en laat haar beperking haar niet belemmeren. Ze doet twee keer per week aan wedstrijdzwemmen en voelt zich als een vis in het water. "In het water ben ik vrij en kan ik alles doen. Dan merk ik niet dat ik een beperking heb."

Meer berichten