Terwijl het moderne publiek naar authentieke uitvoeringen van historische originelen zoekt, had het publiek in de achttiende eeuw een heel ander perspectief.
Terwijl het moderne publiek naar authentieke uitvoeringen van historische originelen zoekt, had het publiek in de achttiende eeuw een heel ander perspectief. (Foto: Merlijn Doomernik)

Klassiek in de Kerken: concert met werk van Bach

Het volgende concert in de serie Klassiek in de Kerken is op 18 mei. Het Ensemble Odyssee speelt op hoog niveau werken van Bach, Graupner en Fasch. Het concert is in de Protestantse Kerk in Boxtel, van 16.00 tot 17.00 uur, zonder pauze.

Boxtel - Odyssee heeft als kernbezetting viool, blokfluit, hobo en klavecimbel. In dit programma spelen negen artiesten. Het barokensemble is in Amsterdam gevestigd en ziet zichzelf als één van de jonge exponenten van de oude-muziekbeweging in Nederland. De instrumentalisten houden de principes van de pioniers hoog, maar weten daarbij ook een eigen aanpak te vinden. In het jaar 1723 kwam de positie van de cantor aan de Thomaskirche in Leipzig vrij. Onder degenen die voor deze prestigieuze post in aanmerking kwamen, waren vier van Duitslands meest befaamde componisten: Bach, Telemann, Fasch en Graupner. Bach heeft de post uiteindelijk gewonnen, hoewel hij toentertijd minder geliefd was dan zijn rivalen.

Meer

De toegangsprijs inclusief een drankje na afloop is vijftien euro. Kinderen t/m 12 jaar betalen 10. Reserveren is aanbevolen en kan via reserveren@klassiekindekerken.nl.

Meer berichten