Slagwerkgroep Wilhelmina uit Den Dungen is open Nederlands kampioen Slagwerk geworden.
Slagwerkgroep Wilhelmina uit Den Dungen is open Nederlands kampioen Slagwerk geworden. (Foto: )

Dungense slagwerkers Nederlands Kampioen

Redactie

Slagwerkgroep Wilhelmina uit Den Dungen is open Nederlands kampioen Slagwerk geworden.

Den Dungen - De Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) vonden vorige week plaats in het Schaffelaar Theater in Barneveld. In drie klassen werd gestreden om de nationale titel: de basisklasse, middenklasse en de topklasse. De slagwerkgroep van Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen nam deel aan deze wedstrijd en kwam uit in de middenklasse, onder leiding van dirigent René van Lokven. "Het resultaat mag er zijn: met een schitterend juryrapport en maar liefst 86 punten mogen de slagwerkers zich nu Open Nederlands Slagwerk Kampioen noemen."

En dat in een deelnemersveld waarin de concurrentie niet mis was. Op de tweede plaats eindigde Slagwerkgroep EMM uit Heijen, op de derde plaats de Slagwerkgroep van Harmonie Slikkerveer uit Ridderkerk. Beiden groepen uit de zogenoemde eerste divisie. De Dungense muzikanten komen sinds 2015 uit in de tweede divisie, wat de strijd nog een stukje uitdagender maakte. Alle ensembles voerden één werk uit: 'Force Field' van Ruben Maathuis.

De jury was 'geblindeerd': vanuit een dichte partytent werd kritisch geluisterd naar samenspel, muzikaliteit, interpretatie van het werk en sfeer. Daaruit kwam Den Dungen als beste naar voren. En als extra kers op de taart werd het een ware dubbelslag: slagwerker Don Wolters sleepte de solistenprijs voor beste paukenist binnen.

De slagwerkers van de vorig jaar jubilerende Dungense harmonie timmeren de laatste jaren hard aan de weg. "Zo behaalden zij in 2015 op de podiumwedstrijden een eerste prijs met promotie naar de tweede divisie en werden zij in 2016 al eens vierde op de Nederlandse Kampioenschappen in Assen. In november van dit jaar staat wederom deelname aan de podiumwedstrijden in Hoogeveen op de planning. Het behaalde Nederlands Kampioenschap is een mooie opsteker in de voorbereidingen."

Meer berichten