Joe Cocker look-a-like Peter de Greef verheugt zich samen met de Back on Track Joe Cover band op Tribute to Woodstock. Foto: Wendy van Lijssel
Joe Cocker look-a-like Peter de Greef verheugt zich samen met de Back on Track Joe Cover band op Tribute to Woodstock. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Tribute to Woodstock met 'Joe Cocker'

Wendy van Lijssel

Keep on rocking met van de Greef

De eind 2014 overleden Joe Cocker en de gelukkig springlevende Peter van de Greef uit Sint-Michielsgestel hadden broers kunnen zijn. Laatstgenoemde vierde verleden jaar zijn 50-jarige jubileum als zanger en vanwege zijn karakteristieke rauwe stemgeluid, typische houding en hele performance staat 'zijn' Back on Track Joe Coverband te boek als dé Joe Cocker tribute band. Of dat zo is, mag iedereen zelf beoordelen tijdens het in peace, love hapiness & music gehulde Tribute to Woodstock zaterdag 1 juni in Loosbroek.

SINT-MICHIELSGESTEL - Peter van de Greef lééft muziek. Als 14-jarige stond hij voor het eerst op een podium en als 16-jarige begon hij als zanger/gitarist in zijn eerste bandje. Intussen zijn we dik 50 jaar verder en blijft de 66-jarige van de Greef keep on rocking. Sterker nog. "Een leven zonder muziek is voor mij geen leven", vertelt hij. Dat hoeft dan ook niet want sinds 2011 is hij zanger in de Back on Track Joe Coverband. Een formatie met, vertelt Peter, twee gezichten. "Oorspronkelijk noemden we ons Back on Track. We begonnen met vijf muzikanten maar In korte tijd breiden we de band uit tot een 9-koppige groep met een extra toetsenist, saxofonist en twee backing vocals. Het repertoire was (en is red.) stevige jaren '60 en '70 rock zoals Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC, Gary Moore en Santana. We speelden ook hits van Joe Cocker. Dat was gelijk een dusdanig succes dat we daar al snel als Joe Cocker tribute band verder mee zijn gegaan. Vandaar dat naast Back on Track er Joe Coverband aan toegevoegd werd en onze 'twee gezichten'", legt Peter uit. Dat de band deze tribute op zich nam en ook Peter een speciale voorliefde heeft voor Joe Cocker is eigenlijk niet verwonderlijk. De Greef lijkt n qua uiterlijk op de eind 2014 overleden zanger, heeft het karakteristieke stemgeluid en the moves. "Ik ben groot geworden met bier drinken en zware shag. Ik weet niet of ik blij moet zijn dat ik qua looks op hem lijk", lacht hij, "maar Joe Cocker performen is wel helemaal mijn ding." Joe Cocker werd bekend door nummers van artiesten zoals The Beatles te coveren. Hij gaf er zijn eigen karakteristieke draai aan en werd er groot mee. In 1968 werd hij bekend met zijn eigen versie van 'With a little help fron my friends' en vervolgens in de zomer van 1969 uitgenodigd op te treden op het intussen legendarische Woodstock festival in Amerika. Daar stond hij met muzikale legendes zoals Jimi Hendrix, Jannis Joplin, Creedence Clearwater Revival, Santana, Crosby Stills Nash & Young, The Who, Ten Years After, The Band en Grateful Dead om er maar eens een paar te noemen. Omdat het dit jaar 50 jaar geleden is wordt op zaterdag 1 juni in Loosbroek Tribute to Woodstock georganiseerd. Maar liefst tien tributebands, waaronder alle genoemde treden erop en ook de Back on Track Joe Coverband is erbij. Peter en de band verheugen zich: "We zijn volop bezig om de puntjes op de i te zetten en gaan vlámmen."

Meer berichten