De 8-jarige Joeri Wilkowski is het honderdste lid van 't Ivoor. Bij de club spelen wereldtoppers in de biljartsport.
De 8-jarige Joeri Wilkowski is het honderdste lid van 't Ivoor. Bij de club spelen wereldtoppers in de biljartsport. (Foto: )

Joeri (8) is honderdste lid biljartvereniging 't Ivoor

Biljartvereniging 't Ivoor verwelkomde onlangs haar honderdste lid. Joeri Wilkowski (8) was de gelukkige. "Dit is de eerste stap om nog meer jeugd biljarttoekomst te bieden in Boxtel. Jeugd kan hier spelen onder leiding van topspelers."

Boxtel - Het bestuur besloot dit jaar om aankomende jeugd te stimuleren, door deze kinderen zonder kosten kennis te laten maken met de sport. "Zodat er op termijn ook een jeugdteam in KNBB-verband kan spelen." Het Biljartcentrum Boxtel heeft enorme aantrekkingskracht op biljarters uit de omgeving.

Wereldkampioen

Inmiddels heeft de club meer dan 18 teams spelen bij de KNBB, dit gebeurt momenteel in de dag- en avondcompetitie. "Er is zelfs een Eredivisieteam Driebanden groot, dat zich heeft ontwikkeld tot een tegenstander die moeilijk te verslaan is op het allerhoogste niveau. Dit team heeft zich voor komend seizoen al versterkt met wereldkampioen Thérèse Klompenhouwer en de Nederlandse Topspeler Dave Christiani."

In het seizoen 2019-2020 komt de Boxtelse club ook uit met een opleidingsteam. In dit team spelen verschillende jeugdtalenten en damestalenten, die in de top van hun klassen speelden.

Meer berichten