Naast Switch en Transparant verzorgt ook Jeugdpopkoor N'Joy een optreden tijdens de korenmiddag bij De Schaapskooi
Naast Switch en Transparant verzorgt ook Jeugdpopkoor N'Joy een optreden tijdens de korenmiddag bij De Schaapskooi (Foto: )

Muzikale middag bij De Schaapskooi

Wendy van Lijssel

Zingen, dansen of stil genieten

Maar liefst drie koren uit Schijndel slaan op zondag 5 mei de handen ineen voor een middag vrolijk gezang bij De Schaapskooi aan Martemanshurk 12 in Wijbosch. Projectkoor Switch, Popkoor Transparant en Jeugdpopkoor N'Joy pakken van 13.30 uur tot 16.30 uur uit met een repertoire van aanstekelijke en bekende liedjes waarbij iedereen uitgenodigd is mee te zingen, dansen, deinen of stil te genieten. De toegang is gratis.

SCHIJNDEL – Het geblaat van de bewoners van de Schaapskooi in Wijbosch wordt zondag 5 mei geheid overstemd door de stemmen van een grote groep zangers en zangeressen die aangesloten zijn bij één van de drie koren die er deze middag muzikaal gaan invullen. Het initiatief in deze komt van enkele leden van Projectkoor Switch en Transparant die elkaar eerder tegenkwamen bij een soortgelijk evenement. Het was dusdanig leuk, dat er een vervolg aan gegeven wordt bij De Schaapskooi. De organisatie bestaat uit mensen van genoemde koren. Die hebben alle drie verschillen en overeenkomsten. "Projectkoor Switch staat onder leiding van Ad Arens en zingt live hits uit heden en verleden begeleidt door een combo. Dat bestaat uit gitarist Bert, basgitarist Eric, drummer Rick en ik speel piano", vertelt Els Mathijsen enthousiast. Genoemde maakt ook onderdeel uit van de organisatie. Ze vervolgt: "Popkoor Transparant is een groot circa 80-koppig koor dat meerstemmig bekende popmuziek zingt en dat doen met ondersteuning van geluidsbanden. Zij staan onder leiding van Maartje van de Loo. Dan hebben we nog Jeugdpopkoor N'Joy. Met twaalf jeugdige leden zingen zij onder leiding van Angelie van der Heijden met geluidsbanden ook een potpourri van swingende nummers die iedereen kent." Voor alle koren geldt dat zij plezier hebben in zingen en het leuk vinden om dat met publiek te delen. De middag is verdeeld in vijf blokken. Projectkoor Switch bijt het spits af, waarna Transparant en N'Joy volgen en de volwassen koren aansluitend nog een keer optreden. "Omdat we allemaal hetzelfde genre zingen, is het repertoire op elkaar afgestemd. Om het verschil van zingen met een combo of band te laten horen zingen zowel Transparant als Switch het nummer 'Avond' van Boudewijn de Groot. Verder is het divers. Transparant pakt onder andere uit met Uptown Funk, Calm after the storm en Shout. Switch zingt bijvoorbeeld Hit the road Jack, Mag ik dan bij jou, Oh happy day en Happy together. N'Joy zingt hippe liedjes zoals Shallow en Fight Song", somt Els op. Iedereen hoopt dat het een zonnige dag gaat worden zodat de middag buiten plaats kan vinden maar: "Het gaat altijd door. Er zijn diverse mooie ruimtes bij De Schaapskooi zodat we naar binnen gaan als het slecht(er) weer is. We hopen echter op een zonnetje", aldus Els. Dan opgewekt en uitnodigend: "Schroom niet, maar kom allemaal aan en zing, dans en/of dein mee. Stil genieten mag ook."

Meer berichten