Lokaal talent Guus Doggen bracht in Esch een mooi lied van Boudewijn de Groot ten gehore. In oktober is het 75 jaar geleden dat Esch is bevrijd, dan wordt er meer georganiseerd.
Lokaal talent Guus Doggen bracht in Esch een mooi lied van Boudewijn de Groot ten gehore. In oktober is het 75 jaar geleden dat Esch is bevrijd, dan wordt er meer georganiseerd. (Foto: )

Esch herdenkt, Esch eert…

Esch - Een mooie, ingetogen bijeenkomst. Dat was de Nationale Dodenherdenking van zaterdagavond in Esch. De lokaal gevallenen zijn eervol herdacht en hebben de aandacht gekregen die zij verdienen.

Bij de herdenkingsplek bij Het Haventje waren meer dan honderd mensen aanwezig, om samen te herdenken. Na een kort openingswoord was het de eer aan Carine Blom, wethouder van de gemeente Haaren, om het woord te richten tot de aanwezigen. Samen met veteraan André van den Heuvel legde ze een krans namens de gemeente Haaren. De bijeenkomst bestond verder uit het oplezen van de namen van de gevallenen, een mooi gedicht, een stemmig lied en zelf geschreven teksten van kinderen van de basisschool. Uiteraard ontbraken het spelen van de Last Post, de twee minuten stilte en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus niet. De organisatie was erg tevreden over het verloop en spreekt de hoop uit dat deze bijeenkomst ook in Esch een terugkerende traditie wordt. In oktober is het 75 jaar geleden dat Esch is bevrijd.

Meer berichten