Vorstenbosch organiseert namens WSV Alico de 9e editie van de Avondvierdaagse Schijndel. Foto: Wendy van Lijssel
Vorstenbosch organiseert namens WSV Alico de 9e editie van de Avondvierdaagse Schijndel. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

De paden op rondom Schijndel

Wendy van Lijssel

Geen pauzeplek maar uitdeelpost

Gezellig met je vrienden, familie of kennissen, je klas, vereniging, de buurt, vriendjes en vriendinnetjes de paden op de lanen in voor het maken van een wandeling van 5-, 10- of 15 kilometer door de mooie omgeving in en rondom Schijndel. Ook is er een speciale 5-kilometer route voor rolstoel, scootmobiel of wandelwagen.

SCHIJNDEL – Erbij zijn en meedoen kan tijdens de Avondvierdaagse van Schijndel van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 mei. De letterlijke aftrap is dagelijks vanaf 17.30 uur bij 't Spectrum in genoemde plaats en wandelaars worden dagelijks muzikaal onthaald bij de finish. Op initiatief van Wandelsportvereniging Alico in Schijndel , bij monde van voorzitter Karli Vorstenbosch, werd negen jaar geleden de 1e editie van de Avondvierdaagse Schijndel georganiseerd. "Ik zag dat een dergelijk evenement in omliggende kernen succesvol gehouden werd en vond het een gemis dat het in Schijndel ontbrak", motiveert hij. Met hulp van leden van WSV Alico en mensen erbuiten werd de koe bij de hoorns gepakt. Hoewel Nederlanders graag wandelen en fietsen, ook in Schijndel, was het echter onzeker of het wandelfestijn aan zou slaan. De zorgen bleken onterecht. "Dat 1e jaar telden we gelijk 475 deelnemers. Een jaar later waren het er al meer en intussen lopen er jaarlijks circa 1400 mensen mee", aldus Karli tevreden. Van meet af aan werden er niet alleen drie verschillende routes uitgezet voor wandelaars, maar ook een speciale 5-kilometer route voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of met een wandelwagen/buggy. Dat maakt dat het evenement toegankelijk is voor iedereen. "We hebben verschillende routes die we elk jaar zo uitzetten dat het geen herhaling van een jaar eerder is. De truc is om er een verrassende draai aan te geven. We zijn wel eens dwars door een plaatselijke supermarkt gewandeld en ook de Kloostertuin is een paar keer opgenomen geweest in de route", vertelt Karli. Het woord pauzeplekken wordt weggewuifd. "Dankzij onze sponsoren kunnen we het evenement organiseren en zijn het geen rustplaatsen maar uitdeelposten waar deelnemers iets lekkers uitgereikt krijgen. Uiteraard kunnen mensen er wel even pauze nemen", meldt Karli. Deelnemers hoeven overigens niet vier dagen in de beugels, er kan ook per dag meegelopen worden. Dy hards die het vier dagen vol houden ontvangen de laatste dag een medaille. Naast wandelplezier wordt gezorgd voor vertier bij de finish met muziek en een springkussen voor de kleintjes. De laatste dag komen alle routes bij elkaar in het Jansenpark in Schijndel waarna er onder aanvoering van de drumfanfare vanaf 20.00/20.15 uur een defilé volgt via de Molenstraat, Hoofdstraat en Kluisstraat naar de start en finishplek. Daar wacht nog een verrassing. Karli geheimzinnig:

"Wat er precies gebeurt ga ik niet verklappen, maar de vrijwillige brandweer staat er dan klaar voor iets leuks."

Meer berichten