De expositie toont foto's en films van De Ploegadoers en verschillende attributen, afkomstig uit de privécollecties van de oud-leden.
De expositie toont foto's en films van De Ploegadoers en verschillende attributen, afkomstig uit de privécollecties van de oud-leden. (Foto: )

De Ploegadoers: jaren aan Liempdse muziek

Bij Bezoekerscentrum Dn Liempdsen Herd wordt zondag een vaste expositie over De Ploegadoers, de succesvolle volksmuziekgroep uit Liempde, feestelijk geopend.

Liempde - De Ploegadoers was een succesvolle volksmuziekgroep uit Liempde. De formatie startte in 1970 als trio - met Gerard Schalkx en de broers Martien en Piet Grilis - op de eerste zittingsavond van de plaatselijke carnavalsstichting De Ploegers. Schalkx stopte al snel, maar anderen kwamen erbij. De groep bestond enige tijd uit Ger van Aalst, Ad Braken, Martien Grilis, Piet Grilis, Hans van Laarhoven en Johan Schoenmakers. Later voegde ook Jos Vervoort zich bij het gezelschap. In 1990 stopten De Ploegadoers. De Brabanders zongen vooral volksliedjes, vaak meerstemmig. Soms verhaalden die over drank, maar vaker kregen ze een erotisch tintje mee. Enkele oud-leden zetten later de traditie voort met Wê Ploegadoers.

De opening is van 13.30 tot 17.00 uur, met muziek van De Ploegadoers en optredens van Wê Ploegadoers en Jas, Broek en Vest. De expositie is vanaf 19 mei te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bezoekerscentrum Dn Liempdsen Herd: maandag en woensdag gesloten, overige dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten