Linda Blous, werkzaam voor de GGD, ontwikkelde de website. Zij won met een prijsactie van de GGD 5.000 euro. Dat bedrag gebruikte zij voor de ontwikkeling van de informatieve website.
Linda Blous, werkzaam voor de GGD, ontwikkelde de website. Zij won met een prijsactie van de GGD 5.000 euro. Dat bedrag gebruikte zij voor de ontwikkeling van de informatieve website. (Foto: )

Alles over de eikenprocessierups

De eikenprocessierups: hoe informeer je inwoners? Het team Gezondheid, Milieu en Veiligheid van de GGD'en Brabant ontwikkelde een toolkit voor gemeenten: www.oakie.info. Dit is een site met begrijpelijke info over de eikenprocessierups voor inwoners en professionals. Je vindt er zoal informatie over gezondheid en het voorkomen van blootstelling.

Brabant - De toolkit op de website bestaat uit verschillende folders voor inwoners. Ze gaan over: Wat te doen bij overlast, hoe je overlast kunt voorkomen, wat te doen bij gezondheidsklachten en hoe je op een natuurvriendelijke manier de eikenprocessierups kan bestrijden. Daarnaast staan er infobladen op voor kindcentra, huisartsen en recreatieterreineigenaren. Omdat de rups in heel Nederland is verspreid kunnen alle GGD'en verwijzen naar deze toolkit op www.oakie.info. De websitenaam Oakie is ontstaan door de Engelse vertaling van Eik en dan een verkleinwoordje om hem vriendelijk over te laten komen. De grondtoon van de toolkit is positief en communiceert eerder over kansen en mogelijkheden dan over risico's en gevaren. Zo ontstaat er bewustwording en acceptatie en wordt voorkomen dat er onnodige onrust ontstaat.

www.oakie.info

Meer berichten