Er rijen op Hemelvaartsdag veel oldtimers door de Meierij.
Er rijen op Hemelvaartsdag veel oldtimers door de Meierij. (Foto: )

HWVC Hemelvaartrit: oldtimers door regio

Schijndel - Op Hemelvaartsdag, 30 mei, vindt de jaarlijkse HWVC Hemelvaartrit plaats in de regio. Dit is een rit voor auto's, motoren en bromfietsen van vijfentwintig jaar of ouder en specials. De start is bij sporthal De Dioscuren in Schijndel. De route van circa tachtig kilometer voert zo veel mogelijk over de landelijke wegen door het Brabantse landschap en is uitgezet met pijlen.

Schijndel

Halverwege wordt er gestopt bij een pauzeplaats met een ruime parkeervoorziening, de route eindigt wederom bij Sporthal de Dioscuren in Schijndel. Inschrijven kan ter plaatse, vanaf 9.30 uur. De kosten voor deelname aan deze rit bedragen 5,00 euro per voertuig. Dat is inclusief een kopje koffie. Clubleden betalen 2,50 euro. De voertuigen, beginnend met de bromfietsen, starten vanaf 11.00 uur.

Bewonderen

Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken. "U bent uiteraard ook welkom om de klassiekers bij de sporthal te komen bewonderen. De oldtimers rijden via de Bunderstraat, Groeneweg Kluisstraat en vervolgens via de Steeg het landelijk gebied in."

Meer berichten