Meierijstad hoopt dat de volgende jaren alle scholen meedoen. Zij vindt het belangrijk kinderen te betrekken bij politiek.
Meierijstad hoopt dat de volgende jaren alle scholen meedoen. Zij vindt het belangrijk kinderen te betrekken bij politiek. (Foto: )

Wat is er te doen in de regio?

Geitenweidag

Boxtel - Op en rondom de Geitenwei (Reginahof) in Boxtel is op 9 juni van alles te doen. Van 11.00 tot 19.00 uur kun je onder meer bingo spelen en zijn er optredens. Voor de kids is er een springkussen en een rommelmarkt.

Wereldwinkel

Sint-Michielsgestel - De Wereldwinkel in Gestel gaat 15 juni terug naar het vertrouwde plekje in de mooi opgeknapte oude toren op het Petrus Dondersplein. De bouw van het Meesterhuis en het opknappen van de toren is inmiddels met succes afgerond. De wereldwinkel is daarom ook blij te kunnen meedelen dat onze winkel weer terug gaat naar hun plekje in de mooie oude toren. De openingstijden wijzigen niet. Meer op www.berlicum.wereldwinkels.nl.

Jaarmarkt

Haaren - Ook dit jaar zal op Eerste Pinksterdag in het centrum van Haaren de grootste jaarmarkt van Brabant plaatsvinden. Een markt met voor ieder wat wils en het nodige amusement. "Honderden marktkramen met een zeer uitgebreid assortiment vullen de straten. Werkelijk van alles is te koop: schoenen, lederwaren, make-up, zonnebrillen, horloges, een vers visje, kippetje of een ijsje." Op het Mgr. Bekkersplein is een kleine kermis, muzikanten van Sint Gregorius zorgen voor gezellige klanken. Het is tussen 10.00 en 17.00 uur. Entree (boven 12 jaar) is een euro.

'The Children Act'

Den Dungen - Filmhuis Litserborg draait vrijdag 31 mei om 20.00 uur de film 'The Children Act'. 'Fiona Maye (Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. Vanaf 27 mei zijn de kaartjes te koop aan de kassa van de Litserborg. Op is op.

Loten

Liempde - De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een fysieke beperking. "Met behulp van 29 vrijwilligers maken we sociale en recreatieve activiteiten voor deze doelgroep mogelijk. Om deze activiteiten te bekostigen worden onder andere loten verkocht. In de week van Pinksteren, 11 tot en met 15 juni, gaat afdeling Liempde langs de deur om die loten te verkopen. De loten kosten 2,00 euro per stuk. Hiervan gaat 0,50 euro naar de landelijke organisatie van de Zonnebloem, 1,50 euro blijft in Liempde om diverse activiteiten te organiseren voor onze 110 deelnemers." Meer/prijzen op www.zonnebloem.nl/loten/p/josékelders.

Repareren

Boxtel - De Vincentius-vereniging in Boxtel heeft niet alleen een kringloopwinkel. Ze heeft ook een reparatiewerkplaats in de Van Salmstraat. Daar komen spullen binnen die na een eenvoudige reparatie of opknapbeurt prima weer te gebruiken zijn. Momenteel zoekt Vincentius handige vrijwilligers die helpen bij het repareren van fietsen, meubels en elektronische apparaten. Dat kan in overleg op elke doordeweekse dag, behalve op woensdag. Meer via www.contourdetwern.nl/Boxtel onder 'Vrijwilligersvacatures'.

Voedselbank

Boxtel - Tweehonderd gezinnen in en om Boxtel krijgen wekelijks een gezond pakket levensmiddelen dankzij de 65 vrijwilligers van de Voedselbank. Per dag is een coördinator verantwoordelijk voor een verantwoorde samenstelling van dit pakket. De organisatie zoekt een coördinator voor de maandag en een voor de dinsdag. Het tijdsbeslag is 5 tot 6 uur per week. Belangrijk is dat je sociaal vaardig bent, integer en zelfstandig. Op www.contourdetwern.nl/Boxtel onder 'Vrijwilligersvacatures' vindt u meer.

Stichting Nabij

Boxtel - Stichting Nabij ondersteunt mensen in hun laatste levensfase. Als jij daar iets in wilt betekenen krijg je een introductietraining en daarna een inwerkperiode. Vooral in die periode ontdek je hoe waardevol dit vrijwilligerswerk is. Er zijn nog plaatsen vrij op de introductietraining die begint in oktober. Aanmelden of meer op www.contourdetwern.nl/Boxtel onder 'Vrijwilligersvacatures'.

Nieuwe uniformen

Esch - Dit jaar bestaat muziekvereniging Sint Willibrordus uit Esch zeventig jaar en dit feit laten de muzikanten niet ongemerkt voorbij gaan. De eerste jubileumactiviteit is op 8 juni. Op deze dag worden de nieuwe uniformen gepresenteerd. In de afgelopen jaren zijn diverse acties op touw gezet om de nieuwe outfit te kunnen bekostigen, want de oude pakken hadden na 30 jaar hun beste tijd gehad. Rond 19.00 uur zal vanaf verschillende kanten muziek het dorp in komen gewandeld. "Met dank aan collega-muzikanten uit Liempde en Lennisheuvel worden inwoners uitgenodigd om aan te sluiten. Om ongeveer 19.15 uur wordt gezamenlijk op het plein voor De Es verzameld en feestelijke muziek gemaakt. De Essche muzikanten zullen dan voor de allerlaatste keer in het dorp te zien zijn in hun oude pakken."

Jonkies in de raad

Meierijstad - Gemeente Meierijstad biedt kinderen uit groep 7 en 8 de dag van de Kindergemeenteraad aan. Op 23 mei startte de voorbereiding op deze dag met het spelen van het spel Democracity door de eerste groep kinderen. De dag van de Kindergemeenteraad vindt plaats op 25 november in de raadszaal in het bestuurscentrum van Meierijstad in Sint-Oedenrode. De kinderen mogen dan hun plan presenteren over het onderwerp klimaatverandering. Het is aan de scholen om een leuk project te verzinnen waarmee hun klas kan bijdragen aan een goed klimaat. Aan het einde van de dag valt onder voorzitterschap van burgemeester Van Rooij de beslissing welke school het beste idee heeft. Dit idee mag de school dan ook écht uitvoeren. Kinderen maken zo op een speelse manier kennis met de gemeente en met democratie.

Alle kinderen in groep 7 en 8 van basisscholen in Meierijstad kunnen deelnemen en een afvaardiging naar de Kindergemeenteraad sturen.

Meer berichten