Laurens van Heugten en Wim Akkermans verheugen zich op de sponsorloop voor en opening van Hospice Parunashia. Foto Wendy van Lijssel
Laurens van Heugten en Wim Akkermans verheugen zich op de sponsorloop voor en opening van Hospice Parunashia. Foto Wendy van Lijssel (Foto: )

Sponsorloop voor Hospice Parunashia

Wendy van Lijssel

Slotstuk en feestelijke opening

Ten behoeve van het Hospice Parunashia dat vanaf juli in Sint-Michielsgestel de deuren opent voor terminaal zieken uit de gemeente en naburige kernen wordt op zondag 30 juni vanaf 09.00 uur een sponsorloop georganiseerd die langs hospices gaat in Rosmalen, Schijndel, Sint-Oedenrode, Boxtel en eindigt in Sint-Michielsgestel.

SINT-MICHIELSGESTEL - Het goede nieuws is dat iedereen kan bijdragen door hetzij de aanschaf van een sponsorshirt, een stukje mee te lopen of een financiële donatie. De finish om 16.00 uur op het Meanderplein is het slotstuk van de sponsorloop en gelijk ook de feestelijke opening van het nieuwe Bijna Thuis Huis.

Al geruime tijd wordt door velen met verenigde kracht gewerkt aan het realiseren van Hospice Parunashia aan de Theerestraat 55-57. Een naam die mogelijk tot enige verwarring leidt want: "Er was een andere naam en die is zo ook naar buiten gebracht. We werden er echter op gewezen dat deze al gekoppeld was aan een ander initiatief, dus met ingang van 1 april is het Parunashia geworden", legt Laurens van Heugten uit. Hij staat als penningmeester te boek en is ontzettend blij met de inzet van iedereen. Zo organiseert Wim Akkermans uit Vught op zondag een sponsorloop. De sportieve loper kan met recht ervaren noemen in het op poten zetten van iets dergelijks. "Ik organiseer al decennia lang sponsoracties voor vaak kleinere goede doelen. Nadat ik erover hoorde en ik zelf helaas het afgelopen jaar de betekenis ervan elders heb ervaren, besloot ik om deze sponsorloop te organiseren", motiveert hij. Intussen heeft hij een route uitgezet die in totaal 62.8 kilometer lang is en langs diverse hospices in de omgeving gaat. "De start om 09.00 uur en de finish om 16.00 uur zijn in Sint-Michielsgestel. In de tussenliggende tijd zijn er 'wisselpunten' bij een hospice in Rosmalen, Wijbosch, Sint-Oedenrode en Boxtel. Dat wil zeggen dat mensen die een stukje mee willen lopen in kunnen voegen bij deze wisselpunten. De afstanden varieren van 18,1-, 15,8-, 8,5-, 13,5 en tot slot 7 kilometer. De hele route lopen is echt alleen voor geroutineerde lopers. Voor het laatste gedeelte van Lidwina in Boxtel tot aan de finish, vertragen we het tempo om zo, (veel meer) lopers de mogelijkheid te geven om aan te sluiten", legt hij uit om toe te voegen. "Mensen kunnen er ook voor kiezen om samen mee te doen waarbij de een loopt en de ander fietst en dat te rouleren." Deelname aan de sponsortocht kost € 10,00 maar, zo hoopt Wim hardop, dat is de minimale inleg. Meer mag natuurlijk altijd. Ook bij aanschaf van een hardloopshirt á € 25,00 kunnen één of meerdere etappes worden meegelopen. Uiteraard mag het shirt ook besteld worden zonder een stap te verzetten. Tot slot is er de mogelijkheid om een vrij sponsorbedrag over te maken. Ook dat kan vanuit de luie stoel. Wim en Laurens hopen op een mooi eindbedrag en enthousiasme langs de route en bij de finish.

Meer berichten