Ook de collectebus is niet voorbij gelopen. In totaal gaat ruim 750 euro naar stichting KiKa. Foto: Picasa.
Ook de collectebus is niet voorbij gelopen. In totaal gaat ruim 750 euro naar stichting KiKa. Foto: Picasa. (Foto: Picasa)

Evenement Verbinding voor herhaling vatbaar

Drie weekenden lang presenteerden Stichting KuBra, Stichting Haaren in Beeld&Geluid en de LoesFoundation onlangs 'Verbinding': een buitenevenement met veel kunst en muziek in Esch.

Esch - Zaterdag 11 mei werd het sociaal culturele buitenevenement officieel geopend door wethouder Adrienne Verschuren. Een buitenexpositie met 20 beeldend kunstenaars, waar Stichting KuBra, stichting Haaren in Beeld en Geluid en de Loes Foundation eenmalig de verbinding waren aangaan. Op een laagdrempelige manier werden de kunstenaars, de stichtingen en de bijna duizend bezoekers met elkaar verbonden in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. De reacties waren zeer positief en het publiek was blij verrast. Eenmalig of toch voor herhaling vatbaar? Als het aan de kunstenaars en de bezoekers ligt is een vervolg meer dan welkom. "Tijdens de drie mooie zonnige lenteweekenden waren er 125 sculpturen van steen, brons, metaal, keramiek, acryl, glas, hout en mixed media te bewonderen, werden er demonstraties gegeven, ontstonden er gesprekken, was er muziek en een poppenspel en maskers maken voor de kinderen." Een deel van de opbrengst is voor Kika.

Meer berichten