Birgitte van de Water roept (jonge)dames op om deel te nemen aan de kledingmarkt of t.z.t. deze te bezoeken. Foto: Wendy van Lijssel
Birgitte van de Water roept (jonge)dames op om deel te nemen aan de kledingmarkt of t.z.t. deze te bezoeken. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Jurk aan de Donk voor (jonge)dames

Wendy van Lijssel

'Een ander is er blij mee'

"Gooi het niet weg, maar bewaar het en kom het bij mij verkopen. Een ander is er blij mee." Die boodschap komt van Birgitte van de Water uit Den Dungen en is gericht aan alle (jonge)dames die hun kledingkast aan het opruimen zijn. Zij organiseert op zondag 22 september van 14.00 uur tot 16.30 uur in Litserborg in genoemde plaats de 1e editie van Jurk aan de Donk. Een 2e hands kledingmarkt met alléén dames- en meidenkleding, accessoires en schoenen.

DEN DUNGEN – Voor een prikkie kan bij haar een kraampje gehuurd worden en te zijner tijd kan iedereen er shoppen en voor een zacht prijsje de kledingkast vullen. Jurk aan de Donk wordt, als het aan Birgitte van de Water uit Den Dungen ligt een tweejaarlijks evenement met een hoog gezelligheidskarakter en de eerste editie ervan staat in september op de planning. "Ik heb zelf een paar keer deelgenomen aan een soortgelijke kledingmarkt speciaal voor (jonge)dames. Het is heel laagdrempelig en er hangt een hele leuke, uitgelaten sfeer met allemaal meiden en dames die of hun kleding voor een prikkie verkopen of voor een zacht prijsje juist hun kast aanvullen", vertelt ze opgewekt. Het is voor haar reden genoeg om iets dergelijks in eigen dorp op te zetten. Het is een gegeven dat met name dames vaak mooie kleding in hun kast hebben die niet meer gedragen wordt of zelfs nauwelijks gedragen is. Feit is dat bijna elke vrouw veel meer kleding heeft dan gedragen wordt en dat er doorgaans helemaal niets mis mee is. Als er dan 'geruimd' wordt gaat het echter in een zak en wordt het weggedaan. Zonde, zo meent Birgitte want: "Je kunt er vaak iemand anders nog blij mee maken en verder is het goed om kleding zo een tweede leven te geven." Belangrijk te melden is dat het in deze echt gaat om 2e hands kleding, accessoires en schoenen en dat kledinghandelaren niet welkom zijn. "Jurk aan de Donk is niet commercieel. Doelstelling is om een kledingmarkt te realiseren met goede, mooie en vlotte 2e hands dames- en meidenkleding. Schoenen, tassen, sjaaltjes en andere accessoires zijn ook welkom", aldus Birgitte resoluut. Om het allemaal goed van de grond te krijgen heeft ze een aantal spelregels opgesteld. "Een kraam is 2 x 1,5 meter en het huren ervan kost € 10,00. Je mag er ook met tweeën staan. De kraam mag naar eigen goeddunken ingericht worden. Je kan eventueel een tafeltje, kapstok of kledingrek meebrengen. Er kunnen ook meerdere kramen worden gehuurd", somt Birgitte op. Aan reserveren doet ze niet. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.. De 'markt' begint om 14.00 uur voor bezoekers, Kraamhouders zijn vanaf 13.00 uur welkom om hun 'zaak' in te richten. De bedoeling is om Jurk aan de Donk twee keer per jaar te gaan organiseren met een voorjaar- en najaar editie.

Informatie/aanmelden kan op de site www.jurkaandedonk.nl of via jurkaandedonk@gmail.com.

Meer berichten