Er is deze week onder meer een beurs voor verzamelaars.
Er is deze week onder meer een beurs voor verzamelaars. (Foto: )

Wat is er te doen in de regio?

Buurtplantdag

Boxtel - Eetbaar Boxtel organiseert weer een buurtplantdag. "Langs deze weg hebben sinds 2015 ruim 500 fruitplanten hun bestemming gevonden in de wijken. De gemeente biedt fruitbomen en fruitstruiken kosteloos aan om te planten in openbaar groen. Bijvoorbeeld appelen, peren en pruimen, maar ook rode bessen, aardbeien en frambozen. Mensen geven hun plan en wensen door voor een plek in hun buurt, in afstemming met omwonenden. Voorwaarde is wel dat buurtbewoners zelf zorgen voor beheer en onderhoud van de planten en de locatie." Aanmelden voor 1 september via info@eetbaarboxtel.nl.

Fietsen

Gemonde - Voetbalvereniging Irene houdt een avondfietsvierdaagse op 11, 12, 13 en 14 juni. Het start- en eindpunt is alle dagen bij de kantine op Sportpark De Laat. Het vertrek is tussen 18.00 en 19.00 uur. Men kan de route rijden van 25 tot 30 kilometer of de route van 12 tot 15 kilometer. De organisatie heeft voor beide afstanden mooie nieuwe routes uitgezet door de natuur. Het inschrijfgeld bedraagt voor de vier dagen 4 euro, of 1,50 per dag. Meer via 073-5512087.

Ommetje

Sint-Michielsgestel - De natuurgroep Gestel organiseert op 15 juni een wandeling, Ommetje Gestel. De deelnemers vertrekken om 9.00 uur vanaf gemeenschapshuis De Huif. "In het kader van de slogan Ken je omgeving wordt dit een bijzondere wandeling. We lopen langs De Dommel naar Halder en gaan daar verder langs De Essche Stroom, om vervolgens via de Heidijk terug te keren rond 12.30 uur. Het gedeelte langs de Dommel is zeer interessant, want daar worden nieuwe projecten voorbereid. Ook onze vorig jaar vastgestelde visie op de ontwikkelingen in het landschap geeft voldoende stof voor overleg tijdens de wandeling." Meer: 073-6145057.

Kunst

Meierijstad - Op 12 juni wordt de nieuwe Kunststichting Meierijstad officieel opgericht. Kunststichting Meierijstad wordt de opvolger van Kunststichting Sint-Oedenrode. Het was een wens van het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad een kunststichting voor geheel Meierijstad op te richten naar voorbeeld van Kunststichting Sint-Oedenrode. De kunststichting adviseert burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd op het gebied van het realiseren van kunst in de openbare ruimte van Meierijstad. Het nieuwe bestuur bestaat uit Joost van Dijk, Frank Bax, Harrie van den Brand, Annemieke van de Ven, Daan Hermes en Henk Wittenberg.

Cosy Up

Schijndel - Het is vrijdag 7 juni alweer de laatste avond van het seizoen voor Soos Cosy Up. Deze avond wordt er een verrassingsactiviteit georganiseerd. Dus ben je benieuwd wat er gedaan wordt? "Kom dan kijken en meedoen. Bij de soos is er ook een gezellige disco waar je je favoriete platen kunt aanvragen. Je kunt er Wii-en, biljarten, auto racen, flipperen of een partijtje tafelvoetbal of air-hockey spelen." Je vindt Soos Cosy Up op Smaldonkstraat 6 in Schijndel. De entree is 0,70 euro per avond. Voor meer info kun je kijken op www.de-zwengel.nl.

Eropuit

Schijndel - De Eropuitbus gaat 18 en 19 juni naar Herberg In den Bockenreyder in Esbeek. De herberg is uniek gelegen op landgoed De Utrecht, vlakbij de vennen en middenin de bossen. Kosten zijn 6,50 euro per persoon, exclusief eigen consumpties. Het vertrek vanuit Schijndel is rond 10.30 uur. U bent uiterlijk 15.00 uur weer thuis. Aanmelden kan tot donderdag 13 juni 10.00 uur, via telefoonnummer 073-5441400.

Ruilbeurs

Boxtel - De VBV heeft 9 juni haar verzamelaars-ruilbeurs, van 10.00 tot 13.00 uur in het Gemeenschapshuis De Walnoot. Entree kost voor volwassenen een euro. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen. "Op deze drukbezochte en gezellige beurs kunnen onder meer bidprentjes, munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers, telefoonkaarten, theezakjes en winkelwagenmuntjes geruild worden." Op iedere beurs wordt aandacht besteed aan een speciaal thema, ditmaal Melkkuipjes.

Braderie

Gemonde - Op Tweede Pinksterdag is er een grote braderie en vlooienmarkt in het centrum Gemonde, met meer dan 120 kramen. Het duurt van 10.00 tot 17.00 uur. "Er is een grote variatie aan stands en marktartikelen, waaronder nieuwe en gebruikte goederen, curiositeiten en etenswaren." Voetbalvereniging Irene zorgt voor activiteiten voor jeugd en volwassenen. Na de middag is er bij Café De schuif een optreden van de Gimmese Kapel. Entree (boven 12 jaar) is 1,50 euro. Meer via jaarmarktgemonde@gmail.com

Meer berichten