Kleding passen voor de Heilige Bloedprocessie in Boxtel. Foto: Ad van de Wetering.
Kleding passen voor de Heilige Bloedprocessie in Boxtel. Foto: Ad van de Wetering. (Foto: )

Wat is er te doen in de regio?

Braderie Maaskantje

Maaskantje - De braderie in Maaskantje is 16 juni open van 10.00 tot 18.00 uur. De markt wordt door burgemeester J. Pommer om 11.00 officieel geopend bij het bakhûske. Bij de opening zijn volksdansgroep Brabants Bont en Gilde Sint Catherina aanwezig. Na de opening beginnen de muzikale activiteiten op de diverse podia. Voor kinderen tot 14 jaar is de entree voor de braderie gratis en er is volop vermaak voor de kinderen, met onder andere goochelaar Dries. Op de kindermarkt kunnen zij zelf speelgoed kopen en verkopen. Er zijn springkussens en de kinderen kunnen worden geschminkt.

Bon Salon

Boxtel - Meewerkend Boxtel presenteert tot en met 23 juni bij Park Stapelen 'Bon Salon': Geluk kent geen maat. Een uitgebreid programma vindt u op www.bonsalon.nl.

Tuinen

Veghel - 28 artiesten en 67 optredens in 18 tuinen in Veghels Buiten. Dat is kort samengevat het Tuinenfestival Veghels Buiten dat de gemeente Meierijstad op zondagmiddag 7 juli 2019 voor de tweede keer organiseert. Een bijzonder cultureel festival, dat een podium biedt aan enthousiaste amateur artiesten uit Veghel en omgeving. Meer: www.veghelsbuiten.nl.

Gestelse vlooienmarkt

Sint-Michielsgestel - De tweejaarlijkse Grote Gestelse Vlooienmarkt vindt 16 juni plaats. "Het bijzondere aan deze vlooienmarkt is dat de koopwaar volledig uitgesorteerd is. Zo zijn er kramen met louter elektronica, kleding, boeken, speelgoed et cetera. Daarnaast worden zeer bijzondere items bij opbod verkocht, door onze goed van de tongriem gesneden veilingmeesters." De Grote Gestelse Vlooienmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in manege De Aula aan de Gemondseweg in Sint-Michielsgestel. De entree bedraagt tot 11.00 uur 3.50 euro, daarna 2.50 euro. Kinderen tot en met de basisschool zijn gratis.

Ierse sessie

Boxtel - De volgende Boxtelse Ierse Sessie is 16 juni tussen 13.30 en 17.00 uur. Muzikanten die een instrument bespelen zijn hartelijk welkom. "Verzoeknummers zijn mogelijk, teksten van een refrein zijn beschikbaar." Het is in B&B In Den Boogert.

Hobby

Boxtel - Ook het Hobbycentrum is zichtbaar in de Spiegeltent. Op vrijdagmiddag 21 juni kun je kennismaken met diverse activiteiten van het Hobbycentrum in de Spiegeltent in Stapelen. HCB is er van 14.00 tot 16.30 uur. "Kom kijken naar de demonstraties en probeer ook zelf eens wat."

De Vink krijgt 7500 euro

Schijndel - Enige tijd terug is door het bestuur van stichting De Vink besloten over te gaan tot vervanging van de vloer in de grote zaal van De Vink. De noodzaak daartoe was al een tijd aanwezig. Met de werkzaamheden zal begin juni een aanvang worden gemaakt, waarbij het de bedoeling is, dat deze werkzaamheden eind augustus zullen zijn afgerond, zodat in het nieuwe seizoen weer volop van de zaal gebruik kan worden gemaakt. De vervanging van een dergelijke vloer is een kostbare grap en het bestuur is daarom blij dat het verzoek aan het Oranje Fonds om een geldelijke bijdrage werd gehonoreerd, met een mooie bijdrage van 7500 euro.

Woning gesloten

Boxtel - Burgemeester Naterop heeft een woning aan de Selissenwal gesloten wegens de vondst van soft- en harddrugs. Door de aangetroffen zaken kwamen zowel de openbare orde als de volksgezondheid in het gedrang. Reden voor burgemeester Naterop om tot sluiting over te gaan. Als gevolg van een onderzoek ter plaatse, heeft de politie verdovende middelen aangetroffen. Met de sluiting geeft burgemeester Naterop naar de buitenwereld een signaal af dat de woning niet (langer) als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt. Ook wil de burgemeester verdere verstoring van het woon- en leefklimaat van Boxtel voorkomen.

Bike & Hike

SCHIJNDEL - Wie houdt van wandelen en/of fietsen kan zich op zaterdag 15 juni uitleven bij de Bike & Hike dag van De Wit Schijndel, een dag vol speciale aanbiedingen, winacties, demonstraties en testmogelijkheden. De activiteiten vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur, de winkel is zoals gewoonlijk op zaterdag geopend van 9.30 tot 1700 uur. "Er is een wandelroute van zo'n 7 kilometer uitgezet, waarbij u uitgebreid schoenen kunt testen. Ook kunnen er (elektrische) vouwfietsen geprobeerd worden, net als inline skates. Tijdens de Bike & Hike dag worden er verschillende wedstrijdjes georganiseerd, van veters strikken tot fietsen op een hometrainer." Er zijn mooie prijzen.

De Heilige Bloedprocessie

Boxtel - De jaarlijkse Heilige Bloedprocessie in Boxtel vindt dit jaar plaats op zondag 16 juni. Vanaf 15.00 uur trekt de processie weer door de straten van Boxtel. Deze processie met start aan de Burgakker, met zo'n vijfhonderd figuranten in historische kostuums, is een eerbetoon aan het Heilig Bloedwonder. Afgelopen weken waren er pas-avonden voor de deelnemers die zich aangemeld hadden. Zij konden kostuums proberen op de eerste etage van bibliotheek Babel (zie foto). Een speciale oproep werd gedaan aan jongens en meisjes van tussen de 6 en ongeveer 16 jaar.

Het Gasthuis

Schijndel - In het Schijndelse Gasthuis is er op 14 juni een Countrydansavond. Er is gezellige muziek, iedereen is welkom. De aanvang is 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open. Entree is 2,50 euro, voor een hapje wordt gezorgd. Daarnaast kunt u iedere dinsdagmiddag in Het Gasthuis komen kienen. Van 14.00 tot om en nabij 16.00 uur, de prijs is 3,00 euro en er zijn altijd leuke prijzen te winnen. "Loop gerust eens binnen. Het Gasthuis daar is het te doen, Lidwinahof 70 in Schijndel." Voor meer informatie over onze activiteiten kunt u bellen naar 073-5495051. Zie: www.gasthuisschijndel.nl.

Meer berichten