Wethouder van Econmische Zaken Martien Vromans: "Het Groene Hart in de Randstad? In Brabant zal je bedoelen en het bloeit!"
Wethouder van Econmische Zaken Martien Vromans: "Het Groene Hart in de Randstad? In Brabant zal je bedoelen en het bloeit!" (Foto: )

Wethouder Vromans: "Groene hart van Brabant bloeit!"

"Haaren staat aan de vooravond van een herindeling. Een verandering betekent beweging. Niet alleen voor de organisatie maar zeker ook voor inwoners en ondernemers. Maar de Haarenaren zijn wel wat gewend en slaan de handen ineen, óók de ondernemers," aldus Martien Vromans, wethouder Economische Zaken van de gemeente Haaren.

HAAREN - "Haaren wordt ook wel 'de tuin van Brabant' genoemd. Ik noem het liever 'het groene hart van Brabant'. We hebben ontzettend veel bedrijven in onze gemeente die op een goede manier bezig zijn met groenvoorziening, boomteelt en Duinboeren. Ook op het gebied van duurzaamheid timmeren we in Haaren flink aan de weg. Waar het kan, creëren we kansen voor ondernemers en zoeken we de samenwerking. Het groene hart van Brabant bloeit! Vanaf 1 januari 2021 bestaat de gemeente Haaren niet meer als zelfstandige gemeente. De herindeling is dan een feit. Esch gaat naar Boxtel, Haaren naar Oisterwijk, Helvoirt naar Vught en Biezenmortel naar Tilburg. De gemeente zorgt uiteraard voor een warme overdracht op alle niveaus, ook voor ondernemers. Daarom ontvingen alle ondernemers een uitnodiging voor een door de gemeente georganiseerde ondernemersavond. Ze konden hier kennismaken met de ontvangende gemeenten. De avond was druk bezocht en werd als zeer positief ervaren. We maken ons als gemeente graag sterk voor een economisch groeiende gemeente, ook na de herindeling. Een vroege kennismaking met de ontvangende gemeenten draagt daar aan bij. Zoals gezegd staat duurzaamheid vaak bovenaan de agenda en leggen we de ambitielat hoog. De nadruk ligt dan op CO2-reductie en circulaire economie. Maar ook ons beleid van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen is van groot belang. Met de ondertekening van het Manifest MVI geeft de gemeente een krachtig signaal af. We vinden het belangrijk om duurzame innovaties en maatschappelijk verantwoord ondernemen door marktpartijen te stimuleren. De kennis zit in de markt maar benut die markt ook. Geef ze de ruimte! Besteed innovatief aan! Het is mooi om te zien dat lokale en regionale bedrijven de kans krijgen om hier een bijdrage aan te leveren. Gelukkig grijpen zij die kans en kunnen we vaak met bedrijven uit onze eigen regio stappen zetten."

Meer berichten