Mensen die willen doneren voor de actie van Cor van Beers voor Spieren voor Spieren kunnen dat doen op NL09 RBRB 0709966830.
Mensen die willen doneren voor de actie van Cor van Beers voor Spieren voor Spieren kunnen dat doen op NL09 RBRB 0709966830. (Foto: )

Cor van Beers gaat 24 uur driebanden voor het goede doel

Liempdenaar Cor van Beers (52) staat binnenkort 24 uur aan een stuk aan een van de biljarttafels bij 't Ivoor in Boxtel. Hij wil in die periode zo veel mogelijk geld bij elkaar spelen voor Spieren voor Spieren. De missie van die stichting: alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Liempde/Boxtel - Zijn subdoel is ook helder: de 24 tegenstanders in de spelsoort driebanden die hij tussen vrijdag 28 juni 13.00 uur en zaterdag 29 juni 13.00 uur tegenover zich krijgt aan het in dit geval blauwe laken verslaan. "Bijzaak natuurlijk, dat laatste", lacht Van Beers. "Het gaat me om het goede doel. Waarom Spieren voor Spieren? Mijn zus heeft een spierziekte en dus maak ik van nabij mee wat dat betekent. De keuze was dus niet zo moeilijk. Uiteindelijk is het Spieren voor Spieren geworden omdat spierziekten er met name bij kinderen inhakken." Cor van Beers kreeg de sport met de paplepel ingegoten (zijn vader was een verwoed speler), speelde van jongs af aan op het kleine biljart bij de buren en stond op vijftienjarige leeftijd als jongeman aan de tafel bij 't Huukske in Liempde. "Mooi spel, al ben ik nooit een Dick Jaspers of zo geworden. Maar biljarten fascineert wel, ik heb nog steeds de drang om beter te worden."

Maar waarom toch 24 uur aan een stuk? "In het verleden liep ik al eens met plannen rond om nog veel langer te spelen. Wilde ik in het Guiness Book of Records komen. Maar joh, daarvoor moet je een hele week zowat aan een stuk biljarten. Een keer iets doen en dan vooral voor een goed doel, dat bleef me wel bezig houden. Eindelijk komt het ervan."

Dat gebeurt bij 't Ivoor, een van de vier clubs waarvan Cor lid is. Hij heeft inmiddels het lijstje met 24 tegenstanders voor een uur rond, met één vrouw daarbij. Monique Drost (ook lid van 't Ivoor) is vrijdagavond 19.00 uur zijn tegenstander. Voorzitter Wim Bekkers van de club opent het bal vrijdagmiddag voor de eerste partij driebanden in Biljartcentrum Boxtel aan de Voetboog. Van Beers is vooral zelf op zoek gegaan naar tegenstanders. "Zoals teamgenoten van mijn club bij het Wapen van Liempde en van hier bij 't Ivoor natuurlijk. En ik ben begonnen met mensen zoeken voor de nacht. Als die eenmaal is gevuld, dan komt de rest wel goed, was daarbij mijn gedachte." Inmiddels zijn de eerste donaties binnen en zijn er al meer dan tien shirtsponsors gevonden. "Maar er moet natuurlijk nog meer bij", hoopt Van Beers. "Tijdens het evenement staat er een donatie-pot en hoop ik dat daar de bezoekers geld in stoppen. En er is ook een barakwedstrijd met leuke prijzen. Bovendien draagt 't Ivoor bij met de helft van de baromzet."

Meer berichten