De vaartocht bij Buitenlokaal Haanwijk (tegen betaling) start om 10.45 uur in Halder.
De vaartocht bij Buitenlokaal Haanwijk (tegen betaling) start om 10.45 uur in Halder. (Foto: Picasa)

Wat is er te doen in de regio?

Fixi App

Boxtel - Gemeente Boxtel maakt het met de Fixi app en website nog makkelijker om een melding over de openbare ruimte te maken. In onze gemeente kunt u voortaan heel eenvoudig melding maken over de openbare ruimte. "Dit kan met de zogenaamde Fixi app. De website van Fixi is geïntegreerd in onze gemeentewebsite www.boxtel.nl en de Fixi app is beschikbaar in de Appstore en Google Playstore. U kunt op verschillende manieren een melding over de openbare ruimte maken: telefonisch, via de Fixi app of op onze website. Als u via onze gemeentewebsite een melding maakt, komt u nu op de Fixi website terecht. Dit voor een nog betere bereikbaarheid." U kunt meldingen maken door te registreren / in te loggen of u kunt meldingen zonder account maken. Vul hierbij wel uw e-mailadres in, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de voortgang van uw melding. Uw gegevens zijn uiteraard niet openbaar."

KEG Expo

Schijndel - Tot en met 23 augustus is de tentoonstelling Borders of Nature te zien in de KEG-EXPO. Kunstenares Elfi Voermans heeft de tentoonstellingsruimte getransformeerd tot een andere wereld. De lege witte ruimte maakt plaats voor het 'leefgebied' van een in-de-toekomst-levende 'Oergodin', het alter-ego van Elfi Voermans. De tentoonstelling is te zien in de KEG-EXPO ruimte in 't Spectrum in Schijndel. De opening is op 13 juli om 16.00 uur. Voermans: "Ik heb een enorme verzameldrang voor dingen afkomstig uit de natuur. Van dode en platgereden dieren tot verschimmelde bloemen uit een vaas. Vaak op intuïtieve wijze breng ik verschillende gevonden voorwerpen bij elkaar."

Jeugdcircus

Haaren - Il Grigio presenteert: SHINE!. "Dit jaar heet spreekstalmeester Bas het hooggeëerd publiek welkom bij Jeugdcircus Il Grigio, tijdens de nieuwe show SHINE. Hij presenteert de show en de talenten, waarbij iedere artiest op zijn of haar eigen manier kan 'shinen' in de piste, want ieder kind heeft een talent. Ga jij ook mee op jacht naar talent?" De goochelaars verrassen met een verbazingwekkende truc, snap jij het? "De slangenmensen tillen het woord 'lenig' naar een hoger niveau en de eenwielers hebben weer spectaculaire stunts in petto. En nieuw dit jaar: de Gummians, op een creatieve en speelse manier laten deze jonge acrobaten hun talent zien." Het is tussen 13 juli en 28 juli dagelijks te bekijken om 14.00 uur aan Bosschebaan 5a in Haaren. Meer of tickets: www.ilgrigio.nl. In 1961 werd Il Grigio opgericht door de toenmalige dorpspastoor. Lang had hij gezocht naar vrijetijdsbesteding voor de Haarense jeugd. De oproep 'wie wil er clown worden?' bleek een succes.

Klik en tik

Schijndel - In Bibliotheek Schijndel start 30 september de cursus 'Klik & Tik'. De cursus is voor mensen met geen tot weinig computerervaring. In de cursus kan men zelf met een laptop en koptelefoon ontdekken hoe een computer werkt. Daarnaast wordt er ook gewerkt met internet. Denk aan het opzoeken van informatie, e-mailen, het invullen van formulieren, websites en downloaden. "Wie nog helemaal geen ervaring met de computer heeft, begint bij de basis. Daarna zijn er nog twee cursussen te volgen." De cursus is op maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Deelname is gratis. Meer: 073-5493337.

Imker

Haaren - Op de Landelijke Open Imkerijdag kunt u kijken bij St. Ambrosius Haaren, op het terrein van Boomkwekerij M. van den Oever in Haaren. Het is die dag tussen 11.00 en 16.00 uur. "Het belooft een leuke en interessante open dag te worden met leuke activiteiten voor jong en oud. Bestudeer een insectenhotel en leer er een maken. Stap in een imkerspak en ga op de foto. En natuurlijk is er honing om te proeven en te kopen en handgemaakte honingpotjes."

Geluksplekjes

Boxtel - In Boxtel bestaat de Beweging van Geluk. Dit initiatief wil bevorderen dat mensen plekjes in het dorp waar ze zich blij voelen delen met anderen. Die plekjes komen op een website en in een boekje. De initiatiefgroep zoekt iemand die wil helpen bij het digitaal invoeren van alle gegevens in Excel en op de website gelukinboxtel.nl. Meer via vwsboxtel@contourdetwern.nl of 0411-655899.

Dagje thuis

Boxtel - In de Kinderboerderij start op 12 september Dagje Thuis. Elke donderdag van 10.00 tot 15.00 uur beleeft een groepje mensen daar een ontspannen dag. Het gaat om mensen die wat ouder zijn, minder mobiel, vergeetachtig en soms ook alleen. Vind jij het leuk om samen met een professional van ContourdeTwern de gasten te begeleiden? Enige affiniteit met zorg en ouderen komt van pas. Meer via 0411-655899.

Maatje

Boxtel - Humanitas Jeugdsupport zoekt 'maatjes' voor jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdhulpverlening, voor risicomeiden en slachtoffers van loverboys. Als maatje creëer je een vertrouwensband en bied je vriendschap en ondersteuning. Je krijgt een training van Humanitas. De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers tot ongeveer 45 jaar. Meer via vwsboxtel@contourdetwern.nl.

Drummer

Boxtel - De Aggemarvanhuisaf Band doet nog één ultieme poging om een bassist en drummer te vinden die zich voor vast wil aansluiten. Na de reeds vastgelegde optredens bij het Jeu de Boulestoernooi in Esch en het Oktoberfest in sporthal De Braken, wordt het besluit genomen of het orkest al dan niet verder kan. De Aggemarvanhuisaf Band heeft lang geaarzeld, maar vindt het nu toch tijd om een beslissing te nemen. De veertien orkestleden doen er echter alles aan om de band te laten voortbestaan. Die bestaat immers al bijna zestig jaar. Ben jij de geschikte drummer? Meer via info@dabboxtel.nl.

Haanwijk

Regio - Iedere tweede zondag van de maand is het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk geopend van 12.00 tot 14.30 uur. Binnen geven gidsen van Natuurgroep Gestel en IVN Den Bosch uitleg over Brabants Landschap en het landgoed. Om 12.30 uur en 14.00 uur start een excursie.

Meer berichten