Lancering van de door MUBO ontwikkelde canon van Boxtel op 12 december 2016 door v.l.n.r. Wethouder Maruska Lestrade, MUBO voorzitter Maria Voets en toenmalig directeur van de Petrusschool Ilse Lamers,
Lancering van de door MUBO ontwikkelde canon van Boxtel op 12 december 2016 door v.l.n.r. Wethouder Maruska Lestrade, MUBO voorzitter Maria Voets en toenmalig directeur van de Petrusschool Ilse Lamers, (Foto: MUBO)

Rondleiding in MUBO over de geschiedenis van Boxtel op zaterdag 20 juli a.s. Gidsen vertellen

Rondleiding in Museum Boxtel

Boxtel - Na het succes in 2018 programmeert Museum Boxtel ook in 2019 weer rondleidingen op vaste zaterdagen over de geschiedenis van Boxtel. De rondleidingen worden om beurten verzorgd door drie ervaren gidsen. Dat zijn Ben Ophof en Joop Schuller, die beiden als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgen, en historicus Willem Wittenberg, die in MUBO al een serie lezingen heeft gegeven over de geschiedenis van Boxtel. Voor iedere bezoeker een feest der herkenning met onverwachte en onbekende feiten en wetenswaardigheden, die alleen een gids kan vertellen. De eerstvolgende rondleiding staat gepland op zaterdag 20 juli en begint om 14.00 uur. "De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door MUBO ontwikkelde canon van Boxtel. De canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden."

Meer berichten