Jan-Herman Reuvekamp overhandigde een dinerbon aan Bas Schuurmans en zijn zwager Johan uit Uden.
Jan-Herman Reuvekamp overhandigde een dinerbon aan Bas Schuurmans en zijn zwager Johan uit Uden. (Foto: )

Wat is er te doen in de regio?

Gesprek te pas

Sint-Oedenrode - Het onderwerp van het Gesprek te Pas van zondag 21 juli is: 'wat bezielt je?' Waarin verschilt bezieling van inspiratie? Welke idealen heb jij, welke doelen wil je bereiken? En: wat bezielt iemand als hij vreemde dingen doet? Ook dit thema biedt vragen genoeg om met elkaar over te denken en te praten. "We nodigen iedereen, jong of minder jong, van welke afkomst of geloof dan ook, uit voor dit gesprek met wandeling. Je bent van harte welkom op zondag 21 juli om 10.00 uur bij het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46 in Sint-Oedenrode." Het Gesprek te Pas wordt elke derde zondag van de maand georganiseerd, telkens met een nieuw onderwerp. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en zal om ongeveer 12.00 uur worden afgesloten. De opzet is steeds hetzelfde. Meer via 0610223044.

Zomerclub

Boxtel - In de tweede week van de Hobby Centrum Boxtel-Zomerclub zijn er maar liefst drie Dagworkshops. "We noemen ze 'All inclusive': helemaal verzorgd, met onder meer een heerlijke lunch. Abonnementhouders van HCB krijgen korting. Je betaalt steeds contant bij aanvang. Probeer eens iets nieuws en ontmoet anderen. Iedere Boxtelse senior kan meedoen. Op www.hobbycentrumboxtel.nl vindt u alle informatie over de workshops, de kosten en aanmelden. Aanmelden is wel noodzakelijk." Op 29 juli is er Bewegen op muziek: een heerlijk uurtje bewegen op inspirerende en stimulerende muziek. Na een lichte warming-up komt het hele lijf aan bod. Zelfs zittend op een stoel kun je meedoen. Ook is er die dag een dagwandeling. "Een dagje wandelen in onze prachtige omgeving. Natuurlijk nemen we regelmatig een korte pauze. Op ongeveer tweederde van de wandeling staat er een heerlijke lunch voor ons klaar." Op 31 juli is er Mozaïek: in deze dagworkshop maak je onder deskundige begeleiding een dienblad, rechthoekig of rond. En Werken met hout: snuif een dag de heerlijke geuren van diverse soorten hout in onze houtwerkplaats en ga aan het eind van de dag naar huis met fantastische houten specht.

Postbezorger

Regio - Bij Welzijn de Meierij is - gelukkig - een groot aantal vrijwilligers actief. Deze vrijwilligers krijgen ondersteuning en begeleiding vanuit het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Dit Steunpunt werft zelf actief vrijwilligers die bereid zijn om anderen te helpen of iets te doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Zo staan er vele vacatures en activiteiten in de vacaturebank van het Steunpunt, dus voor elk wat wils. "Voor het bezorgen van onze post hebben we bijvoorbeeld een vast groep mensen in Sint-Oedenrode. Zij brengen in principe om de beurt één keer per maand op dinsdag en donderdag de post en folders rond." Voor meer zie www.welzijndemeierij.nl.

Boodschappen

Schijndel - Op dinsdag 23 juli rijdt de Boodschappenbus van Welzijn de Meierij naar de Albert Heijn. "We halen u vanaf 10.30 uur op en u bent uiterlijk 13.00 uur weer thuis. Uw boodschappen worden bij u in huis gezet en tijdens het boodschappen doen, kunt u hulp vragen." Kosten bedragen 2,00 euro. Opgeven kan tot maandagochtend 22 juli 10.00 uur op het nummer 073-5441400.

Eropuitbus Schijndel

Schijndel - "Op donderdag 25 juli gaan we naar het Klok- en Peelmuseum in Asten. De collectie Peel omvat objecten uit de natuur- en cultuurhistorie van De Peel, het gebied op de grens van Brabant en Limburg. De beiaardcollectie (klokkencollectie) in het museum is van internationale betekenis. Daarnaast zijn klokken en bellen uit andere culturen te zien." De kosten zijn zestien euro per persoon, inclusief entree. Met museumkaart is de entree gratis. Geef dit wel van tevoren op. Kosten zijn dan zes euro per persoon. Aanmelden kan tot maandag 22 juli 10.00 uur via telefoonnummer 073-5441400.

Wandelen met de VVV

Boxtel - Het hele jaar door organiseert VVV Boxtel voortaan cultuurhistorische rondleidingen. Elke laatste zondagochtend van de maand en in de zomermaanden op elke woensdag- en donderdagavond kun je genieten van een van de tien wandelingen langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van Boxtel. Woensdagavond 24 juli start om 19.00 uur bij de Heilig-Hartkerk in Boxtel de Breukelentocht. "Het gehucht Breukelen is rond 1900 enorm uitgebreid. De Heilig-Hartkerk verrees er in 1901, het klooster van de Ursulinen in 1911. Het buurtschap groeide uit tot een geheel nieuw centrum. Hoe reageerde 'Boxtel Binnen de Bruggen' hierop? Als verrassing gaan onderweg ergens de deuren voor je open. Loop mee en je zult Boxtel voortaan met andere ogen zien. De afstand is twee kilometer." Donderdagavond 25 juli start om 19.00 uur bij het NS station de Route Stationskwartier, afstand twee kilometer. "Wat heeft de komst van de spoorwegen voor Boxtel betekend? In korte tijd verdrievoudigde het inwonertal. Houtwerven, wasserijen en weverijen kwamen tot grote bloei. Kasteel Stapelen moest veel grond afstaan om dit allemaal mogelijk te maken. Ervaar hoe de 'Industriële Revolutie' ook in Boxtel heeft toegeslagen. De afstand is tweeëneenhalve kilometer." Wil je een van de wandelingen graag meelopen, meld je dan aan bij VVV Boxtel: 0411-685443.

Gestelse Vlooienmarkt

Sint-Michielsgestel - Op woensdag 10 juli overhandigde Jan-Herman Reuvekamp, voorzitter van de Grote Gestelse Vlooienmarkt, een dinerbon aan Bas Schuurmans en zijn zwager Johan uit Uden. Tijdens de vlooienmarkt had de inmiddels uitgezwaaide burgemeester Pommer hun flyer uit een oude ijzeren melkkan gevist. Al degenen die spullen hadden aangeleverd voor de vlooienmarkt konden meedingen naar een dinerbon geschonken door Brasserie Thuys. De schoonmoeder van de winnaar is onlangs verhuisd naar Schaijk en haar huis moest leeg. Aangezien de opbrengst bestemd was voor de Gestelse jeugd - Johan zelf is actief als vrijwilliger van de kindervakantieweek in Schaijk - werd samen met zijn zwager in een mudvolle auto met spullen koers gezet richting Gestel. De zwagers zullen samen hun bon gaan verzilveren aan de voet van de ouwe toren.

Meer berichten