Foto:

Dorus is mooi de sigaar

"Stookt hem maar aan Dorus, dan houd ik het stuur wel even vast." Maar dan blijkt een Hudson Super Six best lastig in bedwang te houden vanaf de passagiersstoel. Een mooi verhaal achter een mooie foto: de website De auto van mn opa staat er bol van. Via de site www.deautovanmnopa.nl is eenvoudig te zien op wiens naam een kenteken staat. Op deze website, over de bezitters van motoren en auto's in Noord-Brabant tussen 1906 en 1951, vind je naast kentekens ook beelden van deze oude voertuigen. En je vindt verhalen zoals deze.

Haaren - Over Dorus Bressers uit Haaren die in 1929 deze indrukwekkende auto aanschaft, met een bijzondere 'lease-constructie'. De Hudson Super Six kost 4000 gulden. Dorus betaalt 1000 gulden en Chriest van Mensvoort betaalt de resterende 3000 gulden. Dit onder de afspraak dat Dorus ervoor zorgt dat de Van Mensvoorten op zondag op tijd naar de kerk te Haaren worden vervoerd. Dat gaat goed, tot die zondag dat de sigaar van Dorus uitgaat, terwijl hij rijdt.

Van Mensvoort biedt aan dat hij de sigaar wel weer aan kan steken, dan houdt hij het stuur wel even vast. Dat blijkt toch moeilijker dan gedacht en de auto raakt van de weg, en komt via de heg in een mestvaalt terecht. Een paard moet de auto lostrekken. Hoe groot de schade precies is, is niet duidelijk maar pas tien jaar later wordt de Hudson ingeruild voor een Chevrolet.

Via de site www.deautovanmnopa.nl is eenvoudig te zien op wiens naam een kenteken staat.

Meer berichten