Karin van den Elzen doet mee met de laatste atelierroute in Haaren. Foto: Lia Martinali
Karin van den Elzen doet mee met de laatste atelierroute in Haaren. Foto: Lia Martinali (Foto: )

Vanwege opsplitsing laatste maal atelierroute in Haaren

Karin van den Elzen is een van de kunstenaars die tijdens 4 de Kunsten haar werk laat zien. 4 de Kunsten is de naam van de atelierroute die eens in de twee jaar in Haaren gehouden wordt, dit jaar ( i.v.m. de opsplitsing) voor het laatst. Het vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 september.

Haaren - In Biezenmortel, aan het begin van de Gijzelse straat, bij de splitsing van de Udenhoutseweg staat ´Het Atelierhuis` van Karin van den Elzen. In deze rustige omgeving waar af en toe een voetganger met een hondje, een groep wielrenners of een tractor door de straat komt, heeft Karin genoeg inspiratie om te werken.

Inspiratie

Het is een bijzonder huisje dat uitnodigt om meteen naar binnen te gaan. En eenmaal binnen is er veel te zien in tweedimensionaal werk. Merendeel op papier, in allerlei technieken in prachtige heldere primaire kleuren. Een gesprekje is gauw aangegaan. In haar vroege jeugd begon de creativiteit door de prenten in oude boeken die ze thuis zag, dit was nog voordat ze kon lezen, maar door het zien van de platen was het alsof ze de verhalen al helemaal verstond.

Het materiaal wat er toentertijd was waren potloden en kleurpotloden. Later snel opgevolgd door aquarel-verf, het was het lichte, vluchtige en sferische wat haar aansprak. Weer veel later in haar ontwikkeling de een-lijntekeningen en de blinde contourtekeningen, afgewisseld met acrylschilderijen en de was cq inkt technieken. Grote inspiratiebron is het kijken naar bloemen en het werk van Emil Nolde. "Maar vooral kan ik uit mezelf putten, uit mijn eigen ziel."

Na de opleiding bij de Kleine Tiki in Breda voor kunstzinnig dynamisch coach en de Filarski-academie in Schijndel gaat ze nu geheel zelf haar eigen weg. De schilderwerken zijn daarom ook op het lijf geschreven. "Gevoelservaringen staan voorop bij het beleven van de kunsten", zegt Karin.

Het creatieve brengt op deze manier voor ieder mens inzichten over zichzelf, dat mensen zich kunnen uiten met creativiteit, zonder te praten. En dat wil Karin aan mensen overbrengen en laten zien. Ze geeft les in intuïtief schilderen in verschillende technieken o.a met was en inkten en verdunde acryl.

Meer

Nieuwsgierig geworden? Op 7 en 8 september staat het atelierhuis en tuin van 11.00 tot 17.00 uur open aan de Gijzelsestraat 2 in Biezenmortel. Je kunt ook alvast een kijkje nemen op www.4dekunsten.nl.

Meer berichten