Logo meierij.nl


Tijdens Food Festival De Es in Haaren is er ook voor kinderen van alles te doen.
Tijdens Food Festival De Es in Haaren is er ook voor kinderen van alles te doen.

Workshops & kinderprogramma Food Festival de Es

  Cultuur

De laatste dagen voordat Food festival de Es losbarst. De medewerkers, standhouders en vrijwilligers hebben er veel zin in. Het weer ziet er top uit en dat is een van de ingrediënten, naast alle heerlijkheden van de standhouders, die nodig is om deze dag tot een groot succes te maken. De programmering is rond, de tuin is er klaar voor en is een grote diversiteit aan muziek, dans, workshops en kinderactiviteiten om vaderdag tot een onvergetelijke dag te maken. Food Festival de Es vindt plaats op zondag 18 juni bij Tuinderij de Es aan de rand van het dorp Haaren. Gedeputeerde Anne Marie Spierings opent om 12 uur het festival. Toegang is gratis.

HAAREN - Food Festival de Es is een gezellig festival waar goed eten centraal staat; genieten van een hapje en drankje op de plek waar het groeit. En dit onder het genot van live muziek van jong talent. Behalve lekker eten en gezellige muziek zijn er interessante workshops en rondleidingen over de idyllische Tuinderij de Es. De kinderen kunnen zich heerlijke vermaken, terwijl vader en moeder zich kunnen ontspannen met een hapje en drankje. Food Festival de Es vindt plaats op zondag 18 juni tussen 12 en 20 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren.

Voor kinderen …
Naast een muziekprogramma dat is samengesteld in samenwerking met Fontys hogescholen voor de kunst, zal Celine Werkhoven, een lokaal danstalent uit Haaren, een unieke dansact ten uitvoer brengen. Voor de kinderen is er van alles te doen alleen of samen met een van de ouders. Broodjes bakken op een heus kampvuur, reuzenbellenblaas, creatieve dingen maken met materialen uit de natuur, ouder/kinder yoga met Petra Wols uit Esch en een klimboom. De imker Fleurabeille laat zien hoe bijen honing maken en heeft vlierbessenranja die kinderen zelf kunnen maken.

Voor ouders…
Ouders kunnen zich prima vermaken in de binnencirkel van de tuin met het genieten van de mooie tuin, luisteren naar muziek, een heerlijk hapje en drankje nuttigen van de standhouders. Elke uur zijn er rondleidingen in de tuin door de diverse tuinders of de zorgbegeleiders om te laten zien wat Tuin de Es allemaal doet en te bieden heeft. Houd de website en vooral de Facebook-pagina in de gaten voor meer details en de programmering. www.tuindees.nl. www.facebook.com/tuindees

Ondersteuning
Het Groene Woud hecht veel waarde aan gezond en duurzaam voedsel en ondersteunt daarom Food Festival de Es. Stad en land lopen in Het Groene Woud naadloos in elkaar over en bijzondere natuur, karakteristiek landschap, cultuur en vermaak staan garant voor een aangenaam dagje uit. Bourgondische gastvrijheid voert de boventoon, waar je ook komt. Het Groene Woud verrast en is altijd dichtbij, gewoon bij jou om de hoek! En dat geldt ook voor Food Festival de Es.

Reageer als eerste
Meer berichten