Logo meierij.nl


De Vrolijke Noot, de prijs voor het meest carnavaleske nummer van de middag, werd gewonnen door de dames Femke Hoefmans, Sophie van de Velden, Iris van Roosmalen en Femke van Houtum.
De Vrolijke Noot, de prijs voor het meest carnavaleske nummer van de middag, werd gewonnen door de dames Femke Hoefmans, Sophie van de Velden, Iris van Roosmalen en Femke van Houtum. (Foto: Ploegerrangfestival)

Sterren van de hemel zingen en dansen bij Ploegerrangfestival

  Cultuur

Traditiegetrouw organiseert Prinsenvereniging De Ploegers het Ploegerrangfestival, een playback- en zelfzangmiddag waar de Liempdse jeugd van groep 3 tot en met 8 de sterren van de hemel zingt en danst. Vorige week mochten alle Ploegertjes de acts op het podium van Ploegerspaleis Het Hof laten zien onder het toeziend oog van Jeugdprins Okkie, zijn Adjudant Bouke en de jeugdraad.

LIEMPDE - Een deskundige en ervaren jury bestaande uit Daniek van Aarle, Hilde van Gastel, Robert Koolen en Just Martens was aanwezig om de beste acts te belonen. De Vrolijke Noot - het meest carnavaleske nummer van de middag - werd toegekend door Z.D.H. Prins Joannes en Adjudant Arthur aan Femke Hoefmans, Sophie van de Velden, Iris van Roosmalen en Femke van Houtum.

In een met kinderen, ouders en familieleden goed gevuld Ploegerspaleis gingen 50 Ploegertjes verdeeld over 20 groepen met elkaar de strijd aan in twee verschillende categorieën. De categorieën zelfzang en playback werden onafhankelijk van elkaar gejureerd. Waren het de jongste deelnemers die voornamelijk playbackten over het luisteren naar je heartbeat, dat jongens- en meidendingen voor iedereen eigenlijk wel cool zijn en dingen soms gruwelijk eng zijn. Dan waren het groep 5 en 6 die met allerlei carnavaleske nummers de hele zaal in de feeststemming kregen. Groep 7 en 8 blonken uit in zelfzang- en playbacknummers gevuld met cabaret. Ook Jeudprins Okkie en Adjudant Bouke lieten zien hun playback- en dansskills nog niet te zijn verloren. Door het hoge niveau van de deelnemers had de jury een lastige taak om alle prijzen te verdelen.

Uiteindelijk eindigde iedereen op een vierde plaats en werden de overige acts beloond met een podiumplaats. Het was een leuke middag met veel show, zang en dans.

Prijswinnaars

De volgende acts vielen in de prijzen. Groep 3/4 Playback: 1e prijs - Heartbeat: Meike de Beer, Merle vd Pasch, Pleun van Houtum, Jasmijn Brands. Groep 5/6 Playback: 1e prijs - Annelies van der Pies, Evi Spijkers. Groep 7/8 Playback: 1e prijs - Knip: Kim van Oorschot, Mare de Greef, Berber de Greef. Zelf zingen: 1e prijs - Als jij maar van mij houdt: Kyra Lucius.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox