Peter Sanders is samen met Chris Seijkens festivaldirecteur van Paaspop en met een topteam het hele jaar doende om het festival in kannen en kruiken te krijgen.Foto: Jan Forman
Peter Sanders is samen met Chris Seijkens festivaldirecteur van Paaspop en met een topteam het hele jaar doende om het festival in kannen en kruiken te krijgen.Foto: Jan Forman (Foto: Wendy van Lijssel)

Paaspop directeur Peter Sanders:

  Cultuur

Bastille, Bløf, Broederliefde, BZB, De Jeugd van Tegenwoordig, Dotan, Fatboy Slim, Guus Meeuwis, Iggy Pop, Kensington, Lil' Kleine LIVE, Rico & Sticks, Ronnie Flex & Deuxperience, Roxeanne Hazes, The Wombats, Triggerfinger en Vengaboys, maar ook Amartey & The Band Recraft, B-Front, The Brahms, Childsplay, Handsome Poets, Traudes en meer. Veel, veel meer. Van vrijdag 30 maart t/m zondag 1 april opent het mega muzikale pretpark Paaspop op het terrein aan de Molenheide in Schijndel de deuren. Festivaldirecteur Peter Sanders staat al vanaf 1990 mede aan het roer van het evenement dat ooit begon in de tot concertzaal omgebouwde manege van de familie van den Oetelaar.

SCHIJNDEL – Eind jaren '80 begon Peter Sanders als vrijwilliger bij Paaspop. Inmiddels zijn we ettelijke decennia verder, mag hij vele jaren samen met zijn goede vriend en compagnon Chris Seijkens, festivaldirecteur voor zijn naam zetten en wordt er met een topteam het hele jaar gewerkt aan het 3-daagse spektakel dat intussen landelijke bekendheid geniet. Paaspop groeide onder leiding van genoemde heren uit tot een evenement van formaat. "Het verveelt geen seconde, wordt nooit gewoon en het is echt nog steeds een eer om te organiseren", vertelt Sanders. Hij voegt toe: "We zijn hier het hele jaar mee doende en werken trouwens ook vooruit. Terwijl het huidige festival eraan zit te komen, zijn we ook al doende met de editie van 2019. In de weken dat we opbouwen, werken we in tijdelijke kantoren bij het terrein. We eten en drinken er en dag na dag wordt het groter en mooier. Persoonlijk vind ik het de mooiste tijd van het jaar. Ik ben nog elk jaar onder de indruk als ik een dag voor de opening laat in de avond over dat lege, met duizenden lampen verlichte, mooi aangekleed terrein loop en zie wat er gerealiseerd is." In 1979 werd de eerste editie van Paaspop gehouden in de manege van de familie van den Oetelaar. In 1990 stapte hij samen met Wil Steenbakkers, Geert Gooyaarts, Mirjam Vermeulen en Arie van den Brand in het bestuur. Met jeugdig elan werd de kar getrokken. Seijkens werd in die jaren vrijwilliger en stapte in 1995 in het bestuur. In 19976 werd overgestoken naar een circustent, in 1997 werd het voor het eerst een 2-daags evenement en vanaf 2011 kan iedereen er drie dagen los. "We zijn intussen zover dat de Nederlandse top echt bij ons wil spelen. We zijn de opening van het festival seizoen en verwelkomen dagelijks 25 tot 30.000 bezoekers", aldus Sanders. In de line up prijken jaarlijks nationale en internationale topartiesten en acts. Paaspop is een beleving en een mix van muziek en theater gehuld in een humoristisch jasje. Sanders: "De kracht van Paaspop is dat je er ontzettend veel plezier kunt hebben. We hebben er onze eigen Brabantse touch aan gegeven. Verder is het ontzettend mooi dat er in elke tent een eigen wereldje wordt gecreëerd door de manier waarop het ingericht is en neergezet wordt waarbij er een sfeer ontstaat die klopt bij wat daar gebeurt." Opgewekt: Onze taak is om iedereen te verrassen en dat gaan we ook dit jaar weer doen."

Meer berichten