Roy Michael Reymound, beter bekend onder zijn artiestennaam Fresku, is een Nederlands rapper, acteur en cabaretier.
Roy Michael Reymound, beter bekend onder zijn artiestennaam Fresku, is een Nederlands rapper, acteur en cabaretier.

Muzikale wereldreis op 5 mei

  Cultuur

De muzikale omlijsting van Bevrijdingsfestival Brabant is rond. Bevrijdingsfestival Brabant presenteert een line-up met vele stijlen.

Den Bosch - Geen dj's maar live artiesten en muziek uit alle delen van de wereld. Bevrijdingsfestival Brabant laat met deze fascinerende verscheidenheid, veelal afkomstig uit Nederland, het diverse gezicht van onze samenleving zien. Traditie en vernieuwing. Juist op dat snijvlak vonkt de energie en dat hoor je terug de drie podia van Bevrijdingsfestival Brabant 2018:


Mainstage

- Op het Brabantse vrijheidsfestival opent voormalig Krezip frontvrouw, Jacqueline Govaert , het festival met een bijzonder optreden op de mainstage.
- Met een unieke combinatie van twee stokoude Hammond orgels en een ritmesectie laat Orgel Vreten zien dat orgelmuziek wel degelijk sexy kan zijn.
- Bij de muziek van Young Gun Silver Fox waan je je als luisteraar compleet in het Los Angeles van de jaren 70.
- Geef Andy Frasco een piano, een knallende backingband plus een podium en een vonkenregen aan muzikaliteit komt op je af.
- Ferocious Dog staat altijd garant voor een feestje! Naast invloeden uit de Keltische hoek voel en hoor je de energie van reggae en ska terug in hun muziek.
- Rootsriders is een Nederlands/Caribische muziekgroep vooral bekend van hun Bob Marley liveshows.
- Ambassadeur van de Vrijheid MY BABY sluit dit jaar de mainstage van Bevrijdingsfestival Brabant af. Met een denderende slotshow sleurt MY BABY je mee in hun muziek, op een psychedelische reis door ruimte en tijd, waarbij ze je hypnotiseren met hun inheemse klanken.


Sena Performance Stage

- Het Amsterdamse EUT excelleert als een sterke live-band en laat zich het best vergelijken met de vroege Wombats.-• LUWTEN is de vierkoppige band rondom liedschrijver Tessa Douwstra.
- Gesetteld in hun voorliefde voor alternatieve muziek mixt Figgie dit genre met de zeggingskracht en het basale van de Nederlandse taal.
- Kim Janssen's muziek kan pop genoemd worden, waarbij klassieke en orkestrale arrangementen gemixt worden met grande pop en Kim's vocalen -op het ene moment neuriënd als Bill Callahan, op het andere hoog fasetto.
- Een live gig van PsySo wordt gekenmerkt door authenticiteit en ruwe emotie/energie, die gestuurd wordt door de originele songs die de band schrijft. De jonge honden wonnen bandwedstrijd 'Play 4 Freedom' in 2017.


Noord-Zuid Stage

- Projekt Rakija staat bekend om zijn energieke live show en unieke sound waarbij rock, electro, reggae en hiphop worden gemengd met balkan.
- The Mauskovic Dance Band combineert elementen van cumbia, afro-Caribische ritmes, en psychedelica om een unieke hypnotiserende groove te creëren.
- Komodo is rock & roll, surf, sixties pop en Indiase psychedelica met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten.
- De gekste en wildste cumbia van het noordelijk halfrond wordt gebracht door Los Paja Brava; een internationale band geboren in het hart van Rotterdam.
- Het Noord-Zuid Stage trapt af met 6 optredens van de finalisten van bandwedstrijd Play 4 Freedom.

Meer berichten