Lenneke Blokx, Chantal Spierings en Dorianne Boselie vormen samen met nog drie andere de concertcommissie die ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan Vrienden van Harmonie Wilhelmina Live organiseren
Lenneke Blokx, Chantal Spierings en Dorianne Boselie vormen samen met nog drie andere de concertcommissie die ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan Vrienden van Harmonie Wilhelmina Live organiseren (Foto: Wendy van Lijssel)

Hoogtepunt in feestweekend

  Cultuur

Het weekend van vrijdag 27 t/m zondag 29 april viert harmonie Wilhelmina uit Den Dungen met tal van festiviteiten het 100-jarige bestaan. Een van de hoogtepunten wordt geheid het concert Vrienden van Wilhelmina Live op zaterdag 28 april vanaf 19.30 uur in de Jacobahallen met medewerking van een hele serie muzikale vrienden waaronder topband Baby Blue die ook de afterparty verzorgt.

DEN DUNGEN - Het zal geen verrassing zijn dat de festiviteiten die het 100-jarige bestaan van harmonie Wilhelmina omlijsten verpakt zijn in tal van muzikale uitingen gebracht door alle geledingen die de vereniging telt. Als een van de hoogtepunten tijdens de feestelijkheden staat Vrienden van Wilhelmina Live te boek. Het concept is gestoeld op dat van Vrienden van Amstel Live en dat is ook wat gasten kunnen gaan verwachten, vertelt de concertcommissie die al tijden doende is met het hele gebeuren. "We hebben met elkaar goed gekeken naar een gevarieerd repertoire waarin allerlei genres elkaar ontmoeten zoals pop, rock en klassiek. Vervolgens hebben we bands, zangers en zangeressen benaderd waar Wilhelmina in het verleden eerder succesvol mee samenwerkte en optrad", vertellen Lenneke Blokx, Chantal Spierings en Dorianne Boselie van genoemde concertcommissie. Albert Benjamins, Ben Kok, Dirk van Hamond, Jolanda Cools, Jos Schuurmans, Simone Romijnders, Tamara Heuveling, Lenneke Blokx, Inu Joan, Ton Sieben en Simone van Seumeren, plaatselijk koor Crescendo en de bands Koelcell en Baby Blue zijn gestrikt om samen met het grote harmonieorkest onder leiding van Sef Pijpers en de slagwerkgroep onder aanvoering van René van Lokven een muzikaal spektakel te gaan creëren. "Dat zijn kwalitatief allemaal toppers", weet het 3-tal. Alle artiesten hebben op de een of andere manier binding met de jubilerende vereniging. Koor Crescendo ondersteunt de hele avond op talloze momenten. De band Koelcell verwelkomt iedereen vanaf 19.30 uur met akoestische covers. Frank, Bas en Niels van de band Baby Blue spelen het hele concert mee en Joris en Flemming zijn te horen in drie nummers. Het vijftal zorgt ook voor een bruisende afterparty. Kaartjes á € 5,00 zijn te koop bij Primera Sint-Michielsgestel, Boer Goossens Den Dungen en Mieke Wijgergangs in Berlicum en inclusief 2 consumpties en garderobe. Bij aanschaf kan een zit- of staanplaats gereserveerd worden. Eerstgenoemde zijn er niet zoveel én de stoelen worden na het concert opgeruimd zodat iedereen met de voetjes van de vloer kan. Lenneke, Chantal en Dorianne: "Het wordt een geweldige avond."

Meer berichten