Ton en Ger Heesakkers en Rien van Doorn vormen met elkaar het trio GeRiTo en brengen leven in de brouwerij bij wie wil. Foto Wendy van Lijssel
Ton en Ger Heesakkers en Rien van Doorn vormen met elkaar het trio GeRiTo en brengen leven in de brouwerij bij wie wil. Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

GeRiTo: Muziek met een knipoog

  Cultuur

Al ruim een jaar vormen Rien van Doorn uit Sint-Michielsgestel en de broers Ger en Ton Heesakkers uit Heeswijk-Dinther met elkaar het trio GeRiTo. Een zangtrio dat zelf net zo veel plezier heeft als het feest dat gebracht wordt.

SINT-MICHIELSGESTEL – "Wij bezorgen muziek met een knipoog en doen dat overal waar we gevraagd worden", zo melden de heren, om nog toe te voegen: "Als mensen genieten, doen wij het ook Wij genieten samen met het publiek." Voormalig bakker Rien van Doorn uit Sint-Michielsgestel. Wie kent hem niet? Veel plaatsgenoten wel, maar dat hij kan zingen en dat ook nog eens zo vaak mogelijk doet, samen met zijn vrienden Ton en Ger Heesakkers uit het naburige Heeswijk-Dinther, is wellicht minder bekend. Sterker nog. Al ruim een jaar maken de heren de omgeving onveilig als GeRiTo. Een naam waar niet te lang moeilijk over werd gedaan, maar gewoon de voorletters van de heren werden ingezet. Het is eigenlijk precies zoals het zangtrio fungeert. Luchtig, relaxt en met plezier. GeRiTo ontstond vanuit een smartlappenkoor waar genoemde heren bij aangesloten zijn. "Wij zingen bij De Borrelnoten. Dat is altijd kei gezellig. We maken gewoon onderdeel uit van de groep. Dat is ook geen probleem. Toen het koor echter een jubileum had, moest er een pauze act komen en hebben wij dat voor rekening genomen. Dat viel bij iedereen in de smaak en ook ons smaakte het naar meer", blikt Rien terug, bijgestaan door zijn vrienden. Daarop werd besloten om verder te gaan. "Wij zijn geen Toppers", melden de mannen eerlijk om toe te voegen: "Maar we maken er net als zij, wél een feestje van." Dat doen zij in heuse artiestenkleding met een repertoire van Engelstalige en Nederlandstalige feest hits. Het woord feest is daarbij belangrijk want: "De hoofdmoot is feestmuziek waarmee we stemming kunnen maken. We beginnen rustig en voeren het tempo dan op." Daarbij moet gedacht worden aan muziek van bekende artiesten zoals René Schuurmans, Lee Towers, Vader Abraham, Guus Meeuwis, John de Bever en vele anderen. "We hebben intussen een repertoire met circa 55 nummers. Aanvragen kan wel, maar alleen als het in ons repertoire zit", lachen de heren. Een avondvullend programma is nog te veel gevraagd, maar 3 x een half uur kan al gevuld worden. Rijk en (wereld)beroemd hoeven de mannen niet te worden. "We doen dit echt omdat we er zelf zoveel plezier in hebben. Dat delen we dan weer graag met waar we staan. Voor een kleine onkostenvergoeding brengen wij een grote zak plezierige muziek." takecare@home.nl of 06-52598697.

Meer berichten