De vrijmarkt van de Halderse Voorjaarsfeesten. In 2017 was het alvast een groot succes en stond heel de buurtschap op zijn kop.
De vrijmarkt van de Halderse Voorjaarsfeesten. In 2017 was het alvast een groot succes en stond heel de buurtschap op zijn kop.

Halder pakt uit met lentefeest

  Cultuur

Je kunt er heerlijk struinen over de Vrijmarkt. Je kunt er genieten van live-optredens. En je kunt er niet te vergeten 'terrassen' en je kroost een geweldig middag bezorgen op de mini-kermis. Halder is op zaterdag 19 en zondag 20 mei het prachtige decor van de jaarlijkse Voorjaarsfeesten.

Sint-Michielsgestel - Voor de organisatie tekent carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels. Hoofdsponsor van het evenement is Geerts Adviesgroep. Het tweedaagse evenement is als een feestslinger die kleur geeft aan de lente. Onder het motto 'een klein buurtschap een groot feest' worden jong en oud getrakteerd op een veelzijdig programma in het tussen Gestel en Vught gelegen buurtschap.

De openingsavond staat geheel in het teken van live-muziek. Zaterdagavond 19 mei is het podium voor coverband The Oldtimers met in de gelederen Gestelnaar Tonnie van den Bosch. De band grijpt terug op het rock- en poprepertoire van de zestiger en zeventiger jaren. Geïnspireerd door iconen als The Stones, The Eagles en Elvis bezorgen The Oldtimers rockklassiekers een tweede leven. Het optreden van The Oldtimers start om 21.00 uur.

In de Romeinse tijd was Halder vanwege zijn ligging in het stroomgebied van de Dommel een belangrijke nederzetting en een economisch centrum. De jaarlijkse vrijmarkt doet die handelstijden herleven. Door het veelzijdige aanbod is de Halderse Vrijmarkt uitgegroeid tot een begrip in de verre regio. De markt telt maar liefst 110 kramen. Bemand door particulieren die hun zolder hebben leeg gemaakt. Onder de spullen die aan de man worden gebracht is van alles te vinden. Van boeken tot antiek servies; van lampenkampen tot een plastic brandweerauto. De Vrijmarkt start om 11.00 uur en wordt muzikaal omlijst met een optreden van zangtrio GeRiTo. Drie muzikale vrienden uit Heeswijk-Dinther en Gestel die zowel Nederlandstalige als Engelstalige feestnummers vertolken.

De Voorjaarsfeesten zijn er voor alle leeftijdsgroepen. Maar voor de kinderen legt de organisatie een extra grote rode loper uit.

Meer berichten