Na intensieve repetities waarbij het eigen repertoire een update kreeg zijn The Pretty Faces er klaar voor om te gaan knallen bij Rock am Ringoven
Na intensieve repetities waarbij het eigen repertoire een update kreeg zijn The Pretty Faces er klaar voor om te gaan knallen bij Rock am Ringoven (Foto: Wendy van Lijssel)

Stevig rocken met een Pretty Face

  Cultuur

Het zijn allemaal zeer ervaren muzikanten en de band waarin ze spelen bestaat al lang. De huidige samenstelling van The Pretty Faces uit Schijndel is echter nog maar een jaar oud. Een periode waarin het repertoire dat bestaat uit eigen werk helemaal in de remake is gegaan.

SCHIJNDEL – Niet zonder resultaat. De heren staan te trappelen van ongeduld om op zaterdag 26 mei om 19.0 uur op het hoofdpodium van Rock Am Ringoven in Mariaheide iedereen te laten horen wat zij in hun mars hebben en het zaakje eens flink op te schudden. Zanger Michel van Lanen, drummer Eddy Young, bassist/backing vocals Dennis van den Berg en gitarist Roeland Verhulsdonck vormen met elkaar The Pretty Faces.

Genoemden zijn allemaal ervaren muzikanten die voor genoemde band hun muzikale sporen al elders verdienden. Michel en Dennis waren overigens vanaf dag één actief in genoemde band die van meet af aan een eigen 'kledinglijn' had. "Wij hebben vooral een eigen repertoire, met zelfgeschreven nummers. We coveren bijna niet. Nooit gedaan ook. Dat willen we niet. We maken rockmuziek in jaren '80 stijl. Rauw, maar niet agressief, met vrolijke elementen, maar zonder elektronische toevoegingen of bijgeluiden", proberen Michel en Dennis uit te leggen.

Beide mannen zijn verantwoordelijk voor the sound want terwijl Michel naar Dennis wijst en hem als dé liedjesmaker neerzet, claimt genoemde dat ook Michel zeker qua teksten een behoorlijke bijdrage levert. De heren zijn zich ervan bewust dat een eigen repertoire moeilijker te 'verkopen' is dan het goed neerzetten van bekende rockcovers. "Bij optredens moet je harder werken om er een feest van te maken met iedereen.

Gelukkig zijn er genoeg mensen die juist open staan voor onbekende muziek. Onze uitdaging is om altijd te zorgen voor een goede podiumpresentatie zodat het geheel 'af' is", aldus Michel en Dennis. Volgens de mannen zit het opdienen van hun muziek wel goed. "We ontwikkelen ons nog steeds. Elke repetitie is een feest waar iets gebeurt. Op de een of andere manier zijn wij super op elkaar ingespeeld. Het lukt ons daarom steeds om er tandjes bij te blijven zetten", zo claimen ze om resoluut toe te voegen: ""Mensen die ervoor open staan om verrast te worden, die gaan we ook écht verrassen."

Naast goede muziek en de juiste manier om het neer te zetten is er volgens de heren nóg een belangrijk element die ervoor zorgt dat het geheel 'af' is. "Wij hebben ontzettend veel lol in muziek maken en houden van onze eigen sound. Dat stralen we ook uit en werkt, volgens ons, beter dan de beste laser show of elk ander gek ding dat tegenwoordig uit de kast wordt getrokken om een optreden op te leuken." Dan tevreden: "Wij rocken vooral onze eigen muziek op onze eigen manier." Lachend: "Met een Pretty Face." De mannen zijn klaar om op Rock Am Ringoven het zaakje eens flink op te schudden. Dennis en Michel: Dat wordt zeker vét. "Hoopvol: "Het festivalseizoen is weer begonnen. Wij hopen de komende tijd veel te spelen."

Meer berichten