Quickback was eigenlijk een gelegenheidsformatie. Eentje die dusdanig in de smaak viel dat binnenkort het 15-jarige jubileum gevierd wordt.
Quickback was eigenlijk een gelegenheidsformatie. Eentje die dusdanig in de smaak viel dat binnenkort het 15-jarige jubileum gevierd wordt. (Foto: )

Al 15 jaar feest met band Quickback

  Cultuur

Goed gesmeerde fietsbend(e)

Wendy van Lijssel

Eigenlijk zouden ze als voor de gelegenheid samengestelde 'fietsband' als 'fietsbend(e)', slechts één avondje de zaak op stelten zetten. De ketting liep echter dusdanig gesmeerd dat Quickback er gelijk een vervolg aan gaf en nog één en nog één en nog één.

DEN DUNGEN – Opgeteld bestaat de band 15 jaar. Iets wat zij op zondag 3 juni vanaf 15.00 uur vieren bij Toren4 aan de Torenstraat 4 in Sint-Michielsgestel. Uiteraard wordt muzikaal uitgepakt en is de entree gratis. Vijftien jaar geleden besloten Rien Hairwassers, Chris van de Oetelaar, Wim Houdijk en Rob de Laat om een feestavond van Wieler Toer en Trim Club Vlug Trug een feestelijk zetje te geven door als gelegenheidsband Quickback, uiteraard refererend aan de clubnaam, muzikaal uit te pakken. Genoemde heren fietsten bij deze club én waren en zijn muzikaal. Alleen Rien speelde op dat moment in een rockband. De overige mannen hadden wel hun muzikale sporen al elders verdiend, maar waren daar op dat moment niet mee bezig. Ze waren er op initiatief van Rien wel voor in om dat éénmalig voor de club te doen. "Vervolgens hebben we een repertoire samengesteld en zijn we gaan repeteren. Dat moest in een korte tijd. Natuurlijk moest het goed klinken, maar het was verder allemaal niet zo serieus. Het belangrijkste was om met iedereen een gezellige avond te hebben", vertellen bassist Rien, drummer Chris, gitarist en zanger Wim en tot slot gitarist en zanger Albert Benjamins. Nadat het eenmalige optreden dusdanig succesvol was dat er eigenlijk direct een vervolg aan werd gegeven haakte Rob al snel af en nam Albert zijn plaats in. Die is er samen met genoemde nog steeds. Dat maakt dat de band al bijna 15 jaar in nagenoeg ongewijzigde samenstelling speelt. Dat zegt gelijk iets over de onderlinge sfeer. Die is, zo laten de heren weten, ontzettend goed. "We hebben het heel gezellig onderling. We zijn in verloop van jaren echt hele goede vrienden geworden en steunen elkaar in dik en dun", zo claimen ze. Het lalalalalalala-gehalte waarmee van start werd gegaan, was overigens wel iets wat gelijk aangepakt werd. "We hebben het leuk maar repeteren wel degelijk serieus. We spelen vooral jaren '60 en '70 muziek, maar schuwen ook grote hits uit de decennia erna niet", zo wordt vertelt. Het 1e jubileumfeestje van Quickback is op zondag 3 juni. "We maken er vanaf 15.00 uur een gezellige boel van", om toe te voegen: "zaterdag 10 november mag ook genoteerd worden want dan doen we het dunnetjes over in muziekcafé Lohengrin in Den Bosch."

Meer berichten