Het festival vindt plaats op zondag 17 juni tussen 12.00 en 20.00 uur op het terrein van Tuinderij de Es, gelegen aan Eind 19c in Haaren.
Het festival vindt plaats op zondag 17 juni tussen 12.00 en 20.00 uur op het terrein van Tuinderij de Es, gelegen aan Eind 19c in Haaren. (Foto: Rianne_Vrijdag)

Food Festival de Es in Haaren

  Cultuur

Gezelligheid en lokale lekkernijen

Redactie

In een relaxte sfeer genieten van (h)eerlijke lekkernijen op de plek waar deze daadwerkelijk groeien of gemaakt worden. Dat is de kern van Food Festival de Es. Op zondag 17 juni (Vaderdag) vindt bij Tuinderij De Es in Haaren de vierde editie plaats.

Haaren - Het festival sluit aan bij de doelstelling die ook Het Groene Woud heeft om aandacht te vragen voor duurzaam voedsel uit de streek: volledig biologisch, lokaal en met veel alternatieven voor vlees. Evenementen als deze kunnen mens en landschap verder met elkaar verbinden en bijdragen aan een gezondere en minder belastende voedselketen. Het festival is gratis toegankelijk.

Het zijn de deugden des levens: ontspannen, lekker eten en drinken en ondertussen genieten van muziek, theater en amusement. Wie houdt er niet van? Tegelijkertijd groeit ook het besef dat gezond en duurzaam consumeren nodig is om ook in de toekomst te kunnen blijven genieten. Een verandering in onze dagelijkse menukeuze is dus een 'must'! Dat dit op een leuke en creatieve manier kan kunt u proef(!)ondervindelijk ervaren tijdens Food Festival de Es. Een tipje van de sluier: verrassende hapjes gemaakt door lokale food-ondernemers met ingrediënten uit de streek, biologische drankjes en gezellig broodjes bakken rondom het kampvuur. Omdat we ervan overtuigd zijn dat cultuur en humor kunnen bijdragen aan bewuster eten en drinken presenteert Food Festival de Es ook veel verrassende optredens en activiteiten. Live-muziek, theater, poëzie maar ook lekker in bomen klimmen of een yogasessie voor ouders en kinderen. Er is voor ieder wat wils.

Het festival vindt plaats op zondag 17 juni tussen 12.00 en 20.00 uur op het terrein van Tuinderij de Es, gelegen aan Eind 19c in Haaren. Dit is een bijzondere plek van 2,5 hectare groot, waar al 35 jaar biologische groenten, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen worden geteeld en waar mensen met een zorgvraag worden begeleid. Het festival wordt geheel gerund door vrijwilligers en de opbrengst komt ten goede aan de zorgfaciliteiten van Zorgtuinderij de Es. Het Groene Woud hecht veel waarde aan een gezonde en duurzame leefwijze, aan de kwaliteit van onze leefomgeving en aan het reduceren van verspilling. In samenwerking met Stichting Gemeynt de Es in Haaren en Stichting Groendomein Wasven in Eindhoven organiseert Het Groene Woud de komende jaren meerdere duurzame Food Festivals in de regio 's-Hertogenbosch, Tilburg, Eindhoven. Deze hebben allemaal hetzelfde doel: de inwoners (en dus de consumenten) van de streek bewust maken van hun voedselkeuzes en alternatieven bieden.

Meer berichten