Logo meierij.nl


Herken jij de mensen op deze foto? Laat het ons weten via de website www.bhic.nl/helvoirt.
Herken jij de mensen op deze foto? Laat het ons weten via de website www.bhic.nl/helvoirt.

Kijk naar Toen: Kaarten in Helvoirt

  Historie

Er is nog geen televisie in huis en ook geen radio dus wat doe je 's avonds, als het werk is gedaan? Je gaat met een paar man aan tafel zitten, houdt je pet op en haalt een stok kaarten tevoorschijn. Goed voor een avondje vermaak.

HELVOIRT - Jokeren, zwikken, harten jagen, toepen, klaverjassen, pesten, rikken: geen idee welk spel hier wordt gespeeld. We weten dan ook maar heel weinig van deze foto. "Kaartende mannen op oudejaarsavond. Helvoirt", staat er enkel bij dus ook het jaartal blijft gissen. Mogelijk zijn er mensen die de kaartspelers – of de vrouw op de achtergrond – herkennen? Maar wellicht roept deze foto veel eerder herinneringen op. Welk spelletje speelden jullie vroeger? Was het voorbehouden aan mannen, zoals deze foto suggereert? Ga naar www.bhic.nl/helvoirt en vertel jouw herinneringen. Ben je benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek daar op Kijk naar toen.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via www.bhic.nl, tijdens werkdagen op 073-6818500, of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

Reageer als eerste
Meer berichten