Logo meierij.nl


Welke herinneringen roept deze foto van de paardenzegening in Esch in 1952 bij jou op? Laat het ons weten!
Welke herinneringen roept deze foto van de paardenzegening in Esch in 1952 bij jou op? Laat het ons weten!

Kijk naar Toen: Op hoop van zegen

  Historie

"Enkele honderden paarden van buiten de Essche parochie" zouden volgens krantenberichten uit die tijd naar de paardenzegening in Esch in 1952 zijn gekomen. Allemaal hopend dat op deze manier een goede tocht werd afgesmeekt.

ESCH - Een aantal jaren na de oorlog was de paardenzegening een echte Essche aangelegenheid, maar in 1952 werden voor het eerst ook uitnodigingen gestuurd aan de plaatselijke afdelingen van de NCB van Haaren, Helvoirt, Boxtel, Vlijmen, Enschot en Oirschot. Ook rijverenigingen uit de buurt mochten aansluiten en dat gebeurde massaal. In de jaren daarna, tot ongeveer halverwege jaren zestig, trok de zegening in Esch gemiddeld tussen de 150 en 200 paarden. Maar daarna nam het aantal deelnemers steeds verder af. Welke herinneringen roept deze foto bij jou op? Vertel het ons op www.bhic.nl/esch. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op Kijk naar toen.
Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn wel de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via www.bhic.nl, tijdens werkdagen op 073-6818500, of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

Reageer als eerste
Meer berichten