Reageren kan via de website www.bhic.nl/boxtel en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl.
Reageren kan via de website www.bhic.nl/boxtel en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl. (Foto: )

Foto's van de auto van misschien wel jouw opa?

  Historie

Je ziet hier een idyllische foto uit 1952 van de verlichte benzinepomp aan de Bosscheweg in Boxtel. Maar het gaat ons juist om datgene dat in de schaduw staat: de auto van Van den Brandt. Deze opnamen is een voorbeeld uit de collectie van meer dan 10.000 foto's die inmiddels online staan.

Regio - Het BHIC vroeg zich ruim twee jaar geleden af hoe gemotoriseerd jouw opa en oma waren. Dat hebben we geweten want op de website 'De auto van mn opa' staat het inmiddels vol met foto's. Op deze website, over de bezitters van motoren en auto's in Noord-Brabant tussen 1906 en 1951, vind je kentekens maar ook beelden en verhalen van deze oude voertuigen.

Brengt ons terug naar de sfeervolle foto uit Boxtel... zou het hier om een DKW of AutoUnion cabrio gaan? Of heel iets anders? Wie weet er meer? Of wie weet meer over deze pomp en de familie die deze uitbaatte? Vertel het ons! Wat is het verhaal achter deze foto?

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/boxtel en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten