De kiosk, in vroegere tijden een centraal ontmoetingspunt. En nu eigenlijk nog steeds.
De kiosk, in vroegere tijden een centraal ontmoetingspunt. En nu eigenlijk nog steeds. (Foto: Picasa)

Bijzondere concerten in kiosken

  Historie

Haaren - De Tour de Kiosques & Terrasses is een initiatief van de Stichting ELBRIMALE Fonds uit Vught, die al jarenlang muziekevenementen organiseert. Doelstelling daarbij is om musici, zowel (semi-) professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder winstoogmerk.

In de maanden mei tot en met augustus geven Leo Willemen, een autodidact pianist, en de Vughtse zanger/gitarist Nico Weijns op zeven bijzondere plaatsen samen een concert. De aftrap vond eind mei plaats bij Café Mie Pieters. Op zondagmiddag 24 juni concerteren zij op het terras van Koffie- en Theeschenkerij De Noenes in Haaren. Het begint om 14.00 uur. Een gevarieerd repertoire van classics, evergreens, (licht) klassiek, luisterliedjes en meer zal te horen zijn.

Het concert is mede naar aanleiding van het feit dat Pierre en Els Theijssen op die datum het 10-jarig bestaan van hun fantastisch gelegen terras vieren. Extra groot feest dus. De concertreeks wordt vervolgd op zondagmiddag 8 juli op het Boerderijterras Jacobushof in Lennisheuvel (Gemeente Boxtel). Zaterdagmiddag 21 juli trekken ze naar de kiosk in Eersel, zondagmiddag 22 juli naar de kiosk in Oisterwijk en zondagmiddag 29 juli naar de kiosk in Son. Zaterdagmiddag 25 augustus is de kiosk in Vught aan de beurt.

Dat is nog onder voorbehoud. Met uitzondering van 25 augustus duurt het van 14.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten