‘Kijk naar toen’ is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/haaren en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl
‘Kijk naar toen’ is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/haaren en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl (Foto: )

BHIC: Gezegende keuken in Schijndel

  Historie

Wijbosch, december 1953: de nieuwbouw van het Sint Barbaraklooster wordt ingezegend door mgr. Mutsaerts. Dat betekent vanzelfsprekend een rondgang door alle vertrekken, dus ook de keuken krijgt de zegen van boven.

SCHIJNDEL - Het klooster aan de Eerdsebaan is aanvankelijk een herstellingsoord voor zieken en zwakkeren, en een rustoord voor oude zusters. Later komen daar ook een bewaarschool en een meisjesschool bij. Maar in 1944 gaat het gebouw verloren door al het oorlogsgeweld. Pas na enkele jaren kan het worden herbouwd en in 1953 gaan de deuren dan opnieuw open. In deze jaren vijftig van de vorige eeuw kan de inzegening daarbij uiteraard niet ontbreken.

Wat herinner jij je uit deze jaren vijftig? Heb je dergelijke inzegeningen vaak meegemaakt? Of brengt deze foto je vooral terug naar het Sint Barbaraklooster zelf? Stond je zelf in deze keuken? Of kwam je in het klooster op bezoek? Wat zijn jouw herinneringen bij het zien van deze foto? Vertel ze ons!

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte?

Meer berichten