Foto:

Botsing in Boxtel

  Historie

Waar het precies fout ging op 26 augustus 1936, is lastig te vertellen maar het resultaat is duidelijk: de Opel 1.3 Ltr 4-cylinder 1934 ligt in de sloot en ook het vrachtwagentje van de Dommelsche Bierbrouwerij heeft flinke schade. Van de auto van de bierbrouwerij weten we dat het kenteken in 1936 is verstrekt. Via de site www.deautovanmnopa.nl is eenvoudig te zien op wiens naam een kenteken staat. Op deze website, over de bezitters van motoren en auto's in Noord-Brabant tussen 1906 en 1951, vind je ook beelden van deze oude voertuigen.

Boxtel - Met een beetje geluk staat er ook een verhaal bij van iemand die meer weet te vertellen over dit vervoermiddel, óf het moment waarop de foto werd gemaakt. Van deze foto weten we vooral de locatie: aanrijding met een Henschel vrachtwagen ter hoogte van klooster St. Charles in Boxtel ter hoogte van de huidige A2. Maar mogelijk weet je meer? Reed je opa voor de bierbrouwerij? Vertel ons het verhaal! Ga naar https://deautovanmnopa.nl/doe-mee.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/boxtel en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten