Foto:

Met regen onthaald

  Historie

Het hád een mooie lentedag kunnen zijn, op die vrijdag in mei 1958. Maar de thermometer geeft net 8 graden aan, en het regent lang en hard: bijna zestien uur. Net die dag vindt de installatie van pastoor Verrijt in Haaren plaats. Het is 16 mei 1958: de dag van de installatie van pastoor J. Verrijt in Haaren. Maar er is geen lentezonnetje te bekennen. Sterker nog: de regen komt met bakken naar beneden. Donkere wolken pakken zich zo dicht opéén dat het wel nacht lijkt.

Haaren - De burgemeester heeft zijn hoed afgezet en ook mensen langs de kant – gehuld in lange regenjassen – nemen hun hoofddeksel af. Iedereen kijkt bedrukt onder de klaterende regen. Maar er is één uitzondering: de pastoor zelf. Zijn toog is zichtbaar doorweekt en hij heeft waarschijnlijk geen droge draad meer aan zijn lijf. Maar pastoor Verrijt straalt. En laat daarmee toch de zon even schijnen.

Deze pastoor blijft tot 1974 in Haaren, en is na zijn vertrek terug te vinden in het stratenplan. Tussen kerk en sporthal heet het voortaan Pastoor Verrijtlaan. Was jij bij zijn installatie? Heb je andere herinneringen aan deze pastoor? Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Vertel het ons. Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/sint-michielsgestel en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten